İBB Meclisi'nin mart ayı oturumlarında Üsküdar Bulgurlu'da “Karayolları yol kenarı koruma kuşağında” kalan yaklaşık 2 bin 350 metrekarelik parselin imarı “konut”, “park” ve “yol” alanı olarak değiştirildi.
Parselin mülkiyet bilgilerinde “2017 tarihli KHK ile değişik 5411 sayılı Bankacılık Kanunu gereğince Akasya Alçı ve Akasya Yapı Ticari ve İktisadi Bütünlüğü oluşturulmasına karar verilmiştir.
Gayrimenkul üzerinde sade fon ve fonun ilişkili olduğu bakan tarafından fonun kayyımlık yetkisi kapsamında atananlar ve görevlendirilenler ile bu kişilerce şirketi temsil ve vekalete yetkili kılanlar işlem yapabilir” beyanı yer alıyor.
Akasya Alçı ve Akasya Yapı'ya 2016 yılında FETÖ soruşturması kapsamında Kaynak Holding ile ticari faaliyet içinde olduğu için önce kayyum atanmış daha sonra TMSF'ye devredilmişti. Şu an parselin bir kısmı boş, bir kısmı da yol olarak kullanılıyor.
3200 METREKARELİK İNŞAAT HAKKI
Plan değişikliği teklifi ile ilgili değerlendirme yapan İBB Planlama Müdürlüğü, değişiklik sonucu fiili olarak kullanılan 7 metrelik yolun çıkmaz yola dönüşeceğini, bunun da ilgili yönetmeliklere aykırı olduğunu aktardı.
Parselin bin 174 metrekaresinin konut alanı olarak ayrıldığı ve 3 bin 200 metrekarelik inşaat alanı yaratıldığı, bölgeye yapı ve nüfus yoğunluğu artışı getirildiği kaydedildi.
Değişiklik teklifinin 2020 yılında yürürlüğe giren ve “imarı planı değişikliği sonucu taşınmazda meydana gelecek değer artışının, değer artış payı olarak kamuya kazandırılmasına” yönelik hazırlanan yönetmelik kapsamında değerlendirilmesi gerektiği de belirtildi.
Uyarılara rağmen AKPMHP grubunun çoğunlukta olduğu komisyonlar plan değişikliğini uygun buldu. CHP ve İYİ Parti'nin muhalefeti ile değişiklik mecliste onaylandı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/emlak/tmsfyedevredilensirketinarazisineimarkiyagi6316775/
İstanbul'da kafa kesmeli cinayetler başladı! Pakistanlı şahıs bu notla ölü bulundu92 izlenme
Atatürk düşmanı 'Kadir Mısıroğlu nihayet sustu!2064 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 6.454 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.306.690’a, can kaybı da 48.428’e yükseldi!73 izlenme
Togg sırası değil yokluk sırası: Vatandaşlar ucuz pide alabilmek için saatlerce sıra bekledi53 izlenme
Mardin'de 97 kaçak elektrik trafosu, jandarma destekli operasyonla toplandı!42 izlenme
İmamoğlu protestoları sonrası ev baskınları başladı: 343 kişi gözaltına alındı32 izlenme
CHP'li Öztrak: "Ekonomi bu kadar dayanıksızsa, sorumlusu Erdoğan"134 izlenme
Tarım arazileri adım adım moloz ve hafriyat çöplüğüne dönüşüyor!66 izlenme
Bütçede 1,7 milyar euro buhar olunca ülkede kriz çıktı, Bakan istifa etti!
TBYD Başkanı Erol Dündar duyurdu! İki alkol grubuna daha zam geldi
Emekliden maaş isyanı: "Yoksulluk sınırının 60 bin lira olduğu yerde, insanlara 12 bin lira emekli maaşı vermek hiçbir insafa sığmaz"
Yine çalmışlar: Binali Yıldırım'ın müjdelediği proje, Ekrem İmamoğlu'nun çıktı!