Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, daha önce kullandığı 2 milyon 363 bin lira değerindeki Togg marka makam aracı yerine 32 milyon 600 bin liralık Mercedes AMGS 63 serisi araca geçti.
Bu haber "tasarruf tedbirleri" ve "yerli milli araba Togg" propagandası yapan iktidara yönelik eleştirileri arttırmıştı.
Bakanlıktan konuya ilişkin açıklama geldi. Haberlerin asılsız ve maksatlı kara propaganda aracı olduğu ileri sürülen açıklamada "Sayın Bakanımız, Karabük ziyareti kapsamında "Terörsüz Türkiye Kardeşlik Sofrası" buluşmasında şehit yakınlarıyla bir araya gelmiş, huzurevi ziyareti gerçekleştirmiş ayrıca Aile ve Gençlik Fonu kapsamında evlenen bir çiftin nikâh törenine katılmıştır. Toplumsal birliğimiz ve aile değerlerimize destek amacıyla gerçekleştirilen bu önemli programın hedef alınması kötü niyetli bir girişimdir." ifadeleri dikkat çektti.
Bakanın aracının profesyonel bir ekip tarafından seçildiği söylenen açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Programlarda hangi aracın kullanılacağı, güvenlik, protokol ve teknik gereklilikler dikkate alınarak profesyonel ekipler tarafından belirlenmektedir. Üstelik söz konusu programda kullanılan araçla ilgili verilen model ve teknik özellik bilgileri de tamamen hayal ürünü olup gerçeği yansıtmamaktadır.
Ayrıca haberde, Bakanlığımızın sosyal yardım verileri üzerinden yapılan mali karşılaştırmalar, bağlamından koparılarak kamuoyunda yanlış algı oluşturacak biçimde sunulmuştur."
Çıkan ve yalan olduğu savunulan haberlerle ilgili suç duyurusunda bulunulduğu aktarıldı. Açıklamada son olarak şu ifadeler yer aldı:
"Son iki yıldır 81 ilde gerçekleştirdiğimiz saha ziyaretlerimizi büyük bir özveriyle sürdürüyoruz. Bu tür maksatlı senaryolar milletimizle buluşmamıza hiçbir şekilde engel olamayacaktır."
CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay ise konuyla ilgili şu tepkiyi göstermişti: “Bu ülkede milyonlar açlık ve sefalet içinde ama iktidar mensupları şatafattan vazgeçmiyor. Bakan da itibardan tasarruf etmiyor ve 32 milyonluk makam aracına biniyor. 2 milyonluk TOGG’u şatafatına uygun görmemiş 32 milyonluk Mercedes’e terfi etmiş.”
2024 Aralık ayında bütçe görüşmeleri için TBMM’ye gelen bakanların 3'ü Mercedes marka makam aracı yerine yerli otomobil Togg'u tercih etmişti.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlı ve Enerji Bakanı Alpaslan Bayraktar ile Togg'la Meclis'e gelen bakanlar arasında yer almıştı.
Gazeteci Rojda Altıntaş’tan DHA’ya yanıt: "Her şeyden haberiniz vardı, dönmeyeceğim"25 izlenme
Çiğ sütte zam bilmecesi159 izlenme
Sosyal medyayı ikiye bölen paylaşım: Evinizde bunlar yoksa fakirsiniz41 izlenme
16 ilde yapılan ankette bomba sonuçlar: Halk AKP'yi istemiyor!42 izlenme
Engin Polat'ın bacaklarını paylaşan Dilan Polat din sömürüsüne başladı: "Namaz kılmaktan bacakları kararmış. Önce morarıyor sonra kararıyor bana da olmuştu"19 izlenme
Bütçede tarihi açık!124 izlenme
Dünya devi Türkiye'den ayrılma kararı aldı! 15 bin çalışanı var24 izlenme
Zarar eden fındık üreticisi isyan etti 'Biz size oy verdik başkan oldunuz ya, o başkan değişir 2019'da !'468 izlenme