İstanbul Ayazağa’da dere yatağındaki yapılaşma ve Vadistanbul AVM’nin imar süreci, 14 Ekim’de yaşanan sel felaketinin ardından yeniden gündeme geldi. Geçmişte çok sayıda imar planı değişikliği ve yapılaşma nedeniyle tartışmaların odağında yer alan Ayazağa’da, sel suları henüz çekilmeden 5 bin 131,94 metrekarelik ağaçlık alan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla özelleştirme kapsamına alındı.

YAPILAŞA BİLİR
Özelleştirme kararıyla satışa çıkarılabilecek ağaçlık alanın gelecekte yapılaşmaya açılması ihtimali de gündeme geldi. Sel felaketinin ardından alınan karar, bölgede yeni yapılaşmanın önünü açabileceği yönündeki endişeleri artırdı.
2 YILA KADAR SÜRE
Karara göre özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2028’e kadar tamamlanması öngörülüyor. Satıştan elde edilecek gelir, giderler düşüldükten sonra ilgili kurumların bina, tesis ve lojman yapımı ile onarımı gibi inşaat işleri ve yatırım programlarında kullanılacak.
Sözcü
ABD İran'ı bombalarken Trump'a Saray'da Ahmet Kaya çalındı: "Şehirlere bombalar yağardı her gece"21 izlenme
AKP'li belediye camiyi yıkmak için harekete geçti, imam halkı direnmeye çağırdı !320 izlenme
Süleyman Soylu’nun ekibinde yine FETÖ krizi!76 izlenme
PTT'de gişe memurunun inanılmaz yükselişi!68 izlenme
IŞİD baskınlarından ürküten görüntüler: Tüfek, kılıç, balta...33 izlenme
Türk genci ülkeyi böyle terk etti: "Suriyeli ve Afganlara başarılar dilerim. Özür dilerim Atam ben vazgeçtim..."56 izlenme
3. Havalimanı işçilerinden 30’u tahliye edildi!109 izlenme
Atakan Kayalar için ‘Tecavüz edilmeli’ diyen üniversite görevlisi serbest!248 izlenme
Özgür Özel '359 TL'ye yükselecek' diye sert çıktı: "Balyoz operasyonu yapacağız"
Manavgat’tan acı haber: Alevlerin arasında kalan 2 yangın işçisi hayatını kaybetti
Meclis Başkanı Mustafa Şentop'dan polislere skandal talimat!
Başhekimden skandal talimat: Hemşirelerin komutanısınız, emredeceksiniz, yapacaklar!