Toprak Mahsulleri Ofisi ayçiçek yağı ithalatı ihalesi yaptı. İhalede 1 ton başına ayçiçek yağı fiyatı 1471 dolar olarak belirlendi. Ayçiçek yağı fiyatlarının ilerleyen günlerde fırlaması bekleniyor.
Ayçiçek yağı fiyatları sürekli zamlanırken bir yandan da Türkiye dünyada en fazla ayçiçek yağı ithalatı yapan ülke konumunda oluyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 6 bin tonluk ayçiçek yağı ithalatı ihalesi yaptı. TMO ihalesinde en iyi teklif ton başına 1.471 dolar olarak belirlendi.
TMO tarafından 6 bin tonluk ham ayçiçek yağı ihalesi tamamlandı. BloombergHT'in haberine göre, ihalede en iyi teklif ton başına 1.471 dolar oldu. Söz konusu 6 bin tonluk teslimatın Tekirdağ limanından yapılması öngörülüyor.
Türkiye’de 2021 yılında da ayçiçek yağı en fazla ithal edilen ürünler arasında yer aldı. Ayçiçek yağı fiyatlarının bu denli zamlanması dolara bağlı ithalat ve iç piyasada artan girdi maliyetlerinden kaynaklı olduğu belirtiliyor. Dolar kurunun her geçen gün artmasıyla ayçiçek yağı fiyatları ilerleyen günlerde zam geleceği öngörülüyor.
Döviz kuyruğu değil, bir tas çorba kuyruğu!555 izlenme
TOGG ile ilgili heyecan verici gelişme! Fabrika 29 Ekim'de açılıyor29 izlenme
CHP’nin butlan yönetimi yeni gençlik kolları başkanı seçiyor17 izlenme
Çarpıcı iddia: 2012 Dünya Belediye Başkanları Ödülü'ne aday gösterilen Melih Gökçek'in oylamasında hile yapıldığı ortaya çıktı!406 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Tevfik Göksu'yu Atatürk Kent Orman'ına davet edince Göksu çıldırdı!62 izlenme
Aydın'da bir çocuğu istismar eden erkek serbest!63 izlenme
İran'dan Lübnan açıklaması: "Pakistan dün araya girmeseydi..."23 izlenme
Ankara'da bir erkek, eşini sokak ortasında darp etti!92 izlenme
İlçe Emniyet Müdürü hastaneyi birbirine kattı doktora saldırdı!
Sedat Peker'den aylık 10 bin dolar aldığı iddia edilen AKP'li Külünk'ten partisine 'seçim taktiği'
İBB davasında 12. celse: İmamoğlu 2 ayrı davadan hakim karşısında
Rezerv yapı onayını Murat Kurum vermişti, Şişli Belediyesi rezidans inşaatını mühürledi!