Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bulunan Toprak Seramik Fabrikası 29 Şubat 2018 yılında Bozüyük İcra Dairesi tarafından 46 milyon 906 bin 823 TL muhammen bedelle satışa çıkarılmış, ancak alıcı çıkmamıştı.
29 Mart 2018 tarihinde açık arttırma usulüyle ikinci kez satışa çıkarılan 185 dönümlük Toprak Seramik Fabrikasının yeni sahibi Vakıflar Bankası Türk Anonim ortaklığı oldu.
Aradan geçen 20 ay sonrası banka Bozüyük’te bulunan fabrikayı satışa çıkardı.
Vakıfbank resmi internet sitesinden satışa sunduğu fabrikanın başlangıç fiyatı olarak 52 milyon 185 bin TL ve teminat bedelini de 2 milyon 609 bin 250 TL olarak belirledi.
Toprak Fabrikaları 1990 yıllarında Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşları arasında yer alıyordu.
O yıllarda Türkiye'de seramik ve temizlik kağıdı sektöründe yüzde 25 oranında pazar payına sahipti ve binlerce işçiyi bünyesinde çalıştırıyordu.
2009 yılında borçlarından dolayı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konuldu. 2012 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile yaptığı protokolle geri alan rahmetli Halis Toprak, fabrikayı borçlardan dolayı eski gücüne getiremedi.
Halis Toprak'ın vefatı sonrası 29 Mart 2018 yılında ipotek alacaklarından dolayı icra yoluyla satışa çıkarılarak yeni sahibi Vakıflar Bankası Türk Anonim ortaklığı oldu. (İHA)
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/toprakseramikfabrikasitekrardansatisacikarildi5457463/
Sedat Peker 10. videosundan spoiler verdi: "Çok eğleneceğiz...Bir tripoda, kameraya yenileceksiniz!"150 izlenme
Ödemiş yangınında can kaybı 3'e yükseldi28 izlenme
CHP’li vekil Mehmet Tahtasız: ‘Milletin cebinden alıp Cengiz’e veriyorlar’35 izlenme
MEB’den Atatürk etkinliğine engel: "Gerici vakıflar olunca yönergeler esniyor"28 izlenme
Levent Gültekin, AKP'nin istediği başkanlık sistemini mükemmel anlatıyor !1318 izlenme
İstanbul Barosu seçimlerinde, zarftan Sedat Peker çıktı! Cübbe giydirdiler!63 izlenme
26 yıllık sır ortaya çıktı! 'Anadolu Federe Devleti'50 izlenme
Canan Kaftancıoğlu: 23 Haziran'da AKP seçmeninden daha fazla oy alacağız126 izlenme
AKP'li Tevfik Göksu, Deniz Zeyrek ve İlker Karagöz arasında canlı yayında tartışma: "Marketlerde süt 20 lira -TÜİK'in marketleri olmasın?"
AKP Kadın Kolları Başkanı halkı 'yardımlarla' tehdit ederek oy istedi! 'Eğer bu güzelliklerin, bu yardımların devam etmesini istiyorsak Erdoğan'ın, AK Parti'nin, belediyelerin yanında olacağız'
Evinin önünde oynayan küçük çocukları videoya çeken Pakistanlı yakalandı!
Avrasya Tüneli mağduru benzin istasyonu için özel imar düzenlemesi!