Üç yıldır ‘firari’ olan Aydın’ın nerede olduğuna dair farklı zamanlarda farklı iddialar ortaya atıldı.
Ukrayna, Belarus, Arnavutluk, Tayland, Avustralya, Uruguay ve Brezilya bunlardan bazılarıydı. Mehmet Aydın gizemini korurken önceki gün Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde ortaya çıktı ve bu şehirdeki Türkiye Konsolosluğu’na teslim oldu. Teslim olmadan kısa süre önce yayınladığı videoda, ‘Ben de mağdurum’ dedi. Peki neden teslim oldu? Bu konuda çeşitli yorumlar var.
“PARASI BİTTİ İDDİASI”
Bu konudaki ilk değerlendirme ‘Parası bitti’ şeklinde. Hem saklanmak hem de alıştığı lüks yaşantıyı devam ettirmek için bol para harcamak zorunda kaldı. Bir süre sonra da bu külfeti kaldıramayacak hale geldi.
RESMİ GÖREVLİLERE RÜŞVET
Bununla bağlantılı bir başka değerlendirme de firardayken yardım aldığı mafya gruplarının baskısından bunalmış olması. Aydın’ı takip eden güvenlik birimlerine göre, Aydın yakalanmamak için mafyavari gruplardan destek alıyordu. Bu gruplar bir taraftan onun saklanmasına yardım ederken diğer taraftan da peşine düşecek mafya gruplarına karşı da koruma sağlıyordu. Ayrıca Aydın bazı resmi görevlilere rüşvet de veriyordu. Bu durumun maliyeti ve beraberinde getirdiği stres de artık taşıyamadığı bir hale geldi. O yüzden çareyi teslim olmakta buldu.
6 BİN DOLARDI 64 BİN DOLAR OLDU
Bir başka uzman değerlendirmesine göre de Mehmet Aydın kaçırdığı paralarla bitcoin yatırımı yapıyordu. Zaten dosyada birlikte hareket ettiği adamlarının ifadelerinde ve diğer tespitlerde de Aydın’ın coin piyasasıyla yakından ilgili olduğu belirtiliyor. 18 Mart 2018’de yurtdışına çıktığında bir bitcoin 6 bin dolardı. Bir dönem 64 bin dolara kadar yükseldi. Aydın milyonlarca doları yurtdışına kaçırıp bitcoin’e yatırdıysa şimdi elinde kaçırdığı paradan kat kat fazlası var. Mağdurların parasını ödeyebilir.
Geçinemediği için huzurevine başvuran emekli vatandaş gözyaşları içinde kaldı45 izlenme
TÜİK'i kendi verisiyle vurdu: "Ya geçen seneki enflasyon gerçek değil ya da bu ay açıklanan yanlış!"12 izlenme
Suudiler Ecevit’in mirasına çöktü: Değeri 2 milyar dolar18 izlenme
İslamcı hocalar arasında kavga... 'Yüreğin varsa gel...'860 izlenme
Bakan Pakdemirli’nin ‘arızalı’ dediği uçakların sertifikaları ortaya çıktı! ‘9 uçağın 6’sı uçuşa hazır’588 izlenme
Yazlık Saray'a kamulaştırma! Turizme kapanıyor230 izlenme
12 buçuk yıl bile pes dedirtmişti: İBB davasında takvim hesabı sil baştan8 izlenme
205 milyon lira tarımsal hibe desteği verilecek34 izlenme
Tartışma yaratan Kabe görüntüsü: Kabe’nin hemen yanına yapılan devasa otellerde 'Kabe manzaralı kahvaltı'
İmamoğlu Canan Dağdeviren'in sözlerini karşılıksız bırakmadı: 'İlham kaynağısın' diyerek paylaştı
Sata sata bitiremediler! Sümer Holding’in son taşınmazları satılacak
Atatürk büstüne zarar veren kişi tutuklandı!