Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, TRT İzmir Bölge Müdürlüğü’nde yaşanan silah skandalını Meclis’ e taşıdı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sertel, “TRT İzmir Bölge Müdürlüğü’nde yaklaşık bir ay önce kilitli olan kasada bulunan 10 adet silahın kaybolduğu bilgisine ulaştım. Silahlar kayboluyor ancak Emniyete 5 gün sonra bildiriliyor.
Kuruma ait 10 tane silah kaybolmasına rağmen soruşturma açılan, açığa alınan veya tutuklanan kimsenin olmaması son derece ilginç. Bu silahlar nereye kaybolmuştur? Dışarıdan birinin yapması mümkün değilken kurum içinden kim veya kimler bu işi yapmıştır? Ne için çalınmıştır? Yaşanan bu olayla ilgili üst düzey yöneticiler kayrılmakta mıdır? Birileri korunmakta mıdır? Bu olayın üzeri örtülmeye ve kamuoyundan gizlenmeye çalışılmaktadır. TRT yönetiminden bu skandalla ilgili açıklama ve sorumlularla ilgili derhal gereğinin yapılmasını bekliyoruz” dedi.
İktidarın çiftliği haline gelen TRT’de insani, ahlaki, liyakat ve yapılan işler anlamında büyük bir erozyon yaşandığını vurgulayan Atila Sertel, halkın verdiği vergilerle ayakta duran TRT’de yandaşların istedikleri gibi at koşturduğunu söyledi.
Liyakatın bitirildiği kurumda yaşanan olumsuz olayların üzerinin kapatıldığını, yandaş ve yalaka yöneticilerin korunduğunu dile getiren CHP Milletvekili Sertel, silah skandalının kapatılmasına izin vermeyeceğini söyledi. Sertel, silah skandalına karışan, dolaylı veya direkt olarak ihmali veya suçu bulunan kim olursa olsun yargı önünde hesap vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1442754/TRT_buyuk_skandal__Silahlar_kayboldu.html
Güllü'nün kızının arkadaşı Sultan Nur Ulu'nun ifadeleri ilk kez ortaya çıktı8 izlenme
Tarım ithalatı faturası yüzde 58 arttı!87 izlenme
Rize’de sosyal tesis dalgaların altında kaldı29 izlenme
4 kişilik aile 3.600 liraya doyarmış!43 izlenme
Ankara'da 9 kişinin öldüğü YHT faciasının şüphelilerine 'idari' ödül!91 izlenme
Sosyal medya Erdoğan'ın 'zam yapılmayacağı' sözünü verdiği tweetini konuşuyor: "2023 yılı boyunca otoyol ve köprü ücretlerinin artırılmaması kararını aldık."34 izlenme
Fırınlarda zamlar durdurulamıyor: Ekrem İmamoğlu'ndan Halk Ekmek fiyatı hakkında açıklama64 izlenme
AKP geri adım attı: Maskeler tekrar satışa çıkıyor76 izlenme
İmamoğlu'nun davalarının kaderini belirleyecekti! AYM'den erteleme kararı
Madenci 8 arkadaşıyla fotoğrafını paylaştı: ‘Geriye bir ben kaldım’
TEMA Vakfı da ‘Kanal İstanbul Projesi’ne dava açtı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Hasta sayısı 389.256'ya, can kaybı 10.722’ye yükseldi!