Devlet televizyonu TRT'nin TRT World YouTube kanalında yayımlanan bir videoda, İstanbul’da Suriyeli göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Fatih’te yaşamın nasıl sürdüğüne dair tespitlere yer verildi. Videonun başlığı ise sosyal medyada tepkilere neden oldu.
Türk Lirası'nın değer kaybıyla İstanbul’da döviz ile rahatlıkla alışveriş yapılabildiği açıklanan videoya "İstanbul’un küçük Suriye’sinde 30 dolar nasıl harcanır?" başlığı atıldı.
TRT World'ün video başlığı kısa sürede gündem olurken video, gelen tepkiler üzerine YouTube hesabından kaldırıldı. TRT ise konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
Söz konusu video ve başlığı gündemdeki yerini korurken bir tepki de CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Alpay Antmen'den geldi.
Sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı paylaşımda bulunan Antmen şu ifadeleri kullandı:
"İktidarın bu kafasıyla yakında Türkiye’de birçok yerde kendi insanımız azınlık olacak. Vatandaşlarımız ilk seçimde sadece iktidarı belirlemeyecek; aynı zamanda kendi ülkelerinde azınlık mı yoksa ülkenin sahibi olarak mı yaşayacaklarını da seçecek"
halktv.com.tr
AKP'li Şamil Tayyar diploma yerine onu paylaştı500 izlenme
TİM Başkanı bile dayanamadı isyan etti: "Avrupa’dan yüzde 60 daha pahalıyız"9 izlenme
Süleyman Özışık'ın gezi döneminde yazdığı yazı yeniden gündemde: "Hepsi kurgu!"91 izlenme
Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'den vergi yüzsüzleri çıkışına çarpıcı hatırlatma22 izlenme
İki kadını katleden Semih Çelik hakkında korkunç gerçek! '5 senedir bunun peşindeymiş'31 izlenme
Konya Cennet Yolcuları Kreşi'nde yıl sonu etkinliği 'çocuklara sarık-cübbe giydirdiler !'498 izlenme
Konya Şeker'de gübre skandalı! Çiftçiler dağıtılan gübreden zarar ediyorlar!14 izlenme
MHP'den Papa'nın Türkiye ziyaretine zehir zemberek tepki12 izlenme