CHP, TBMM Genel Kurulu'nda "TRT'nin tarafsızlık ilkesini yok sayan politikasının ortadan kaldırılması için gerekli önlemlerin alınması" amacıyla verdiği Meclis araştırma önergesinin, diğer önergelerin önüne alınarak görüşülmesi için grup önerisi verdi.
Önergenin gerekçesini açıklayan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, şunları söyledi:
"TRT'Yİ DE SON KEZ UYARIYORUZ..."
*Tüm yurttaşlarımız için kamu yayıncılığı yapmakla yükümlü özel kanunu var. Tek yönlü taraf tutan yayın yapamaz. Peki bu TRT neye dönmüş? Tayyip Erdoğan'ın radyo ve televizyonuna dönmüş, AK Parti'nin borazanına dönmüş.
*AK Parti'nin seçim günü kaç kişiyle meydanlarda olacağının haberi var burada. Sadece bir yerde muhalefet var o da AK Parti Sözcüsü eleştirirken muhalefet kelimesini kullandığı için... Yerel seçim takvimi başladı, TRT partizanlık rekoru peşinde.
*1 Ocak'tan bugüne AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a 2 bin 592 dakika ayrılmış, Genel Başkanımız Özgür Özel'e ise sadece 43 dakika. Bunun neresi adil, neresi tarafsız yayıncılık? Başkan adaylarımız için de aynı vahim tablo var.
*Şimdi de TRT'de Şehirlerimizle Türkiye adıyla korsan propaganda filmleri başladı. Reklam süresinden çalıyorlar, reklam alsa gelir elde edecek ama kamu zarara uğratılıyor kimin umurunda. İşin en acı tarafıysa bizlere yapılan bu karartmanın bizlerin vergileriyle yapılıyor olması.
*85 milyon hepimiz ödüyoruz ama bu milletin en az yarısını, onların haber alma hakkını yok sayıyor TRT. Artık milletin TRT'si değil AK Parti'nin çiftliği olmuş, açıkça suç işliyor. Yetkisi olan RTÜK'ü, YSK'yı ve mahkemeleri göreve çağırıyoruz. TRT'yi de son kez uyarıyoruz bu seçimde adil ve tarafsız yayıncılık yapmaya davet ediyoruz.
Öneri üzerine SaadetGelecek Partisi Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Doğan Demir, şunları dile getirdi:
"TRT YÖNETİMİ AÇIKÇA ANAYSAL SUÇ İŞLEMEKTEDİR"
*TRT'nin tarafsızlık ilkesini yok sayan yayıncılık ilkesinin en bariz örneği siyasi iktidarın tek sesli propagandasını yapması ve muhalif sesleri görmezden, duymazdan gelmesidir.
*TRT sadece iktidarın seçim propagandasını yapmayı kendine görev edinmiş bir reklam ajansı haline dönüştürülmüştür. Halkın doğru haber alma hakkını da çiğnemektedir.
*Farklı etnik ve dini kültürel grupların sesini duyurmak yerine tam aksini yapmaktadır. TRT'nin bir an önce tarafsızlık ilkesini yeniden merkeze alması şarttır. TRT yönetimi açıkça anayasal suç işlemektedir. Halkın parası ile iktidarın ve belli bir sınıfın reklamı yapılmaktadır.
"SUÇ VAR CEZA YOK"
İYİ Parti Grubu adına söz alan Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşioğlu da şunları ifade etti:
"TRT bu suçu sektirmeden her seçimde işledi işlemeye de devam ediyor. Bir suçun asıl olarak gündeme getirilmesi gereken yer, yargı. Geçmişte uzmanlarca hazırlanan ihlal raporları da var. RTÜK bunları YSK'ya iletmiş mi hayır. Suç var ceza yok, değneksiz köye dönmüş. Böyle olduğu için Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yıl programlarını alelade bir olaymış gibi iptal edebildi."
CHP'nin grup önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
Sözcü
Sayıştay denetim raporlarında tespit etti! DHMİ, BOTAŞ, TRT, TCDD her yer yolsuzluk, usulsüzlük!149 izlenme
TOKİ inşaatında çalışan işçilere tarihi geçmiş bozuk etle yemek yapmışlar!11 izlenme
İlaçta ikinci zam yolda gibi görünüyor21 izlenme
Milyarlar yutan baraj: 7 yıl geçti, iş bitmedi; bir sözleşme daha imzalandı!25 izlenme
41 ilin valisi değişti, tepki çeken isim merkeze çekildi!102 izlenme
İmamoğlu'ndan AKP'ye LGS tepkisi: "Sizin döneminizde hiç çalınmamış gibi konuşuyorsunuz"14 izlenme
Sedef Kabaş'tan sonra bir isme daha 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası!37 izlenme
Demokrat Parti Kurultayı'nda kavga! Adaylığı kabul edilmeyen İlay Aksoy: "Bugün bu partide darbe yapıldı, sizin AKP'den hiçbir farkınız yok"21 izlenme
Seçimler geride kaldı, RTÜK muhalif kanalların üzerine yine ceza olup yağdı
Milyonlar merakla bekliyor, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte kuruşu kuruşuna ek zam ve ek ödemeli maaş tablosu
Diyanet ihaleyi tanık şirkete vermek için kırk takla attı!
Sedat Peker'in iddialarının ardından flaş görevden alma!