ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsrail ziyareti sırasında Reuters’a verdiği röportajda Brunson konusunda Türkiye ile yaşanan siyasi kriz ile ilgili açıklamalarda bulundu.
“Türk hükümeti Pastör Brunson’ı serbest bırakmama konusunda büyük bir hata yaptı” diyen Bolton, “Her gün bu hatayla devam ediyor. (Türkiye) NATO müttefiki Batı’nın bir parçası olarak doğru şeyi yaparsa ve Pastör Brunson’ı şartsız serbest bırakırsa kriz anında biter” ifadelerini kullandı.
Türkiye'de liranın değer kaybetmesine ilişkin soruyu cevaplayan Bolton, Katar'dan gelen paranın Türkiye ekonomisini kurtarmaya yardım etmeyeceğini öne sürdü.
Türkiye'nin NATO'dan geçici olarak uzaklaştırılması gibi bir durumun şu anda söz konusu olmadığını dile getiren Bolton, “Brunson ve diğer Amerikalılar sorununun çözülmesine yoğunlaştık” diye konuştu.
https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/boltondanrahipbrunsonaciklamasikosulsuzbirakirlarsakrizhemenbiter2587350/
Ankara'da şok iddia! "Mülteciler zorla sınıra taşınıyor!"164 izlenme
İkinci Dilan Polat vakası mı? Sosyal medya paylaşımlarını silmeye başladılar41 izlenme
Köpekleri toplanan yaşlı kadının feryadı... "Yemin ederim çok direndim, çok direndim annem. Hepsine neler söyledim..."30 izlenme
Yeni yılın hit şarkısı yayınlandı 'Yumurtanın kolisi olmuş 70 lira best zamlar yolda'52 izlenme
CHP mitinginde yurttaşın elindeki 'İmamoğlu'na Özgürlük' pankartına polis müdahalesi!18 izlenme
Erdoğan'ın zam açıklaması AKP'lileri bile çileden çıkardı: "Seçimlerde görüşürüz..."37 izlenme
H.K.G.’ye verilen yaş tespit raporu ortaya çıktı!60 izlenme
Türk Hava Kurumu'nun 44 taşınmazı satışa çıkarıldı!42 izlenme
Merdan Yanardağ: "Silivri’de bir ayımı doldurmayı iple çekiyorum"
Konya'da meydana gelen 5.2'lik deprem anları! Ankara da sallandı
İstanbul'da çocuğa taciz iddiası ortalığı karıştırdı! Site görevlisi, vatandaşlar tarafından tekme tokat dövüldü!
Muğla Valiliği, Milyon Fest Fethiye'yi yasakladı