ABD'nin dün gece saatlerinde İran'daki Fordow nükleer tesisine yönelik saldırısının öncesine ait olduğu ileri sürülen uydu görüntüleri ortaya çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"İran'daki Fordo, Natanz ve İsfahan dahil olmak üzere üç nükleer tesise yönelik çok başarılı saldırımızı tamamladık. Tüm uçaklar artık İran hava sahasının dışında. Birincil tesis olan Fordo'ya tam bir bomba atıldı. Tüm uçaklar güvenli bir şekilde evlerine doğru yola çıktı. Harika Amerikan savaşçılarımızı tebrik ederiz. Dünyada bunu yapabilecek başka bir ordu yok. Şimdi barış zamanı!"
İran ise, ABD'nin saldırısına uğrayan nükleer tesislerde yapılan incelemelerde sızıntı olmadığını açıkladı.
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf'ın Danışmanı Mehdi Muhammedi saldırılara ilişkin, "İran birkaç gecedir Fordo'ya yapılacak saldırıyı bekliyordu. Tesis uzun zaman önce boşaltılmıştı ve saldırıda geri dönülmez bir zarar görmedi" açıklamasında bulundu.
İddiaya göre; zenginleştirilmiş uranyum, 2 gün önce İran tarafından çıkarılarak başka bir konuma taşındı. Bir başka iddiaya göre ise; her tünelin sonuna patlama dalgasını emip doğrudan tesislere ulaşmasını önlemek için "patlama rampaları" yerleştirildi ve Fardow nükleer tesisine giden giriş tüneller toprakla dolduruldu.

ABD saldırısından önce bölgedeki hareketliliğin uydu görüntüleri
İsrail Başbakanı Netenyahu ise ABD Başkanı Donald Trump'ı tebrik ederek; "Tebrikler, Başkan Trump. İran'ın nükleer tesislerini Amerika Birleşik Devletleri'nin muhteşem ve haklı gücüyle hedef alma konusundaki cesur kararınız tarihi değiştirecek... Tarih, Başkan Trump'ın dünyanın en tehlikeli rejimine dünyanın en tehlikeli silahlarını yasaklamak için hareket ettiğini kaydedecek" dedi.
Sözcü
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın yolcu ihalelerine operasyon! 6 asker gözaltına alındı27 izlenme
Nagehan Alçı ağzına geleni saydı, eski eşi ROK'u mu hedef aldı? "Adi hırsız, yalancı, dolandırıcı, sülük…"78 izlenme
İstanbul'da barajların son durumunu İSKİ açıkladı!22 izlenme
Hanefi Avcı'dan çarpıcı Sedat Peker iddiası: Yerine başka bir isim hazırlanıyor...77 izlenme
AKP yandaşı yazar Hayrettin Karaman iyice koptu! "Rüşvet vermek caizdir!"655 izlenme
Sedat Peker bu kez Demirören'e mesaj gönderdi!62 izlenme
Erdoğan, daha önce 'darbeci' ve 'katil' dediği Sisi'ye 'Aziz Kardeşim' diye seslendi330 izlenme
Benzine büyük zam! Pazartesi gecesi yürürlüğe girecek!74 izlenme
Atatürk'ün ‘‘Doğudan batıya açılan pencere’’ dediği tarihi Ankara Palas da Beştepe’nin!
Bulgaristan'tan Levent Göktaş'ın iadesine ilişkin karar
Cumhur İttifakı'na katılacaklarını açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan "Erdoğan üçüncü kez aday olamaz" demiş!
Yunan basını ABD'nin Dedeağaç planını deşifre etti! Savaş gemileri limana yaklaşıyor