Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu 2024 yılı mezunlarının, düzenlenen törende 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganı etrafında kılıçlarını kaldırmaları tartışılmaya devam ediyor. Yemin metninin protokolde yer alıp almadığı ve yaşanan törenin teamül ve askeri disiplin içerisinde olup olmadığı üzerinden yürüyen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dahil olduğu bu tartışmada yeni bir iddia ortaya atıldı.
Teğmenlerin ihraç edileceği iddialarının ortaya atılmasıyla beraber siyasilerden de peş peşe tepkiler gelmeye devam ediyor.
Teğmenlerin ihraç istemi ise akıllara geçmişte yaşanan bir olayı getirdi.
10 Kasım 2023'te Tuzla Piyade Okulu'nda düzenlenen törende bazı teğmenlerin toplu iğne yetmediği gerekçesiyle Atatürk fotoğraflarını yakalarına takmadığı, gruplaştığı iddia edilen teğmenlerin ise küfür ettiği, ilerleyen süreçte koğuş basma ve darp hadiseleri yaşandığı iddia edildi. Olay darp edilen subayların şikayetiyle yargıya taşındı ve adli süreç başladı.
Konu hakkında 14 Aralık'ta iktidara yakın Yeni Şafak gazetesinde ‘Teğmen Cuntası’ manşeti atılmıştı.

Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlere tepki gösteren teğmenlerin, bu grubu geçen yıl Kara Harp Okulu’nda görevli komutanlara bildirdiği ifade edildi. Fotoğraf takmayan teğmen grubunun bir cemaat yapılanması içinde olduğu, şikayet edilen teğmenlerle ilgili bir işlem yapılmadığı öne sürüldü. Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin ‘Hubbi fillah’ adlı bir WhatsApp grubu kurduğu bilgisi paylaşıldı.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nun Tuzla Piyade Okullar Komutanlığı'nda yapılan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni'nde "Atatürk fotoğrafı takmayan" teğmene tepki gösterdikleri için dört teğmenin Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilmesine karar verildi.
Yaklaşık bir yıl önce TSK içerisinde yaşanan bu gelişmeler ışığında ihracı istenen genç teğmenlerin durumunun ne olacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.
Sözcü
Bakanlar devletin parasıyla seçim turunda: Bakan Bayraktar Erdoğan’a özendi Eskişehirli yurttaşları tehdit etti!32 izlenme
Türkeş'in kızından Bahçeli'nin danışmanı ile Ülkü Ocakları Başkanı'na: "Sizi son kez uyarıyorum"11 izlenme
Emekli zammı için kritik açıklama: "Kartını ATM'ye sokan emekli şoke olacak"24 izlenme
250 bin TL harcandı: Günde iki kez doğruyu gösteriyor!168 izlenme
Tunus’ta Erdoğan’a gazeteci protestosu332 izlenme
İşte 'Yenidoğan Katilamı'na karışan doktor ve hemşireler!33 izlenme
'İsrail’le ticareti kes' diyen 11 gence hapis cezası istendi17 izlenme
Güncel corona verilerini paylaşan Bakan Koca’dan flaş 65 yaş açıklaması!132 izlenme
Yenidoğan çetesi hakim karşısında: Kilit isimden 'itiraf' niteliğinde savunma! 'Her yerde yapılıyor, sistem böyle'
İşçilerin yüzde 70’i ay sonunu getiremiyor!
Ayşe Tokyaz cinayetinde şok ifadeler! ‘Ebediyete gidecek valiz' diye taşımışlar!
Maden şirketi için en az 36 bin ağaç kesilecek, halk direnişte!