Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyinde bulunan 25 terör hedefinin hava harekatlarıyla imha edildiğini açıkladı.
"ÇOK SAYIDA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"
MSB'nin "Nerede bir terör tehdidi, kampı, sığınağı, oluşumu veya kümelenmesi varsa kalıcı olarak imha edilecek!" notuyla yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:
* "PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak ve Suriye kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak kuzeyindeki Metina, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 13 Ocak 2024 saat 21.00'da hava harekâtları icra edilmiş, icra edilen hava harekâtları ile bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, mühimmat/malzeme deposu barınaktan oluşan 25 hedef imha edilmiştir.
* İcra edilen bu harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.
* Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.
* Bu harekatlar sırasında, masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır."
Sözcü
Vatandaşa 350 bin ton hayalet şeker!316 izlenme
İsrail, Hamas'ın Türkiye ve Katar'da yaşayan liderinin Gazze'deki evini vurdu31 izlenme
Seçimler öncesi bu uyarıya dikkat!44 izlenme
Eski eşi ve kızını kaybeden oyuncu Nurettin Uçar olay yerine gitti50 izlenme
Şarkıcı Gülşen'i sahne kıyafetlerinden dolayı hedef gösterip ahlâk dersi vermeye kalkan Orhan Gencebay bakın neler yapmış!78 izlenme
İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı için başvuruyu böyle yaptı: "Atatürk’ün ve şehitlerimizin emaneti Cumhuriyetimiz’i ikinci yüzyılında bir yıldız misali parlatacağız"22 izlenme
İsmail Saymaz ifadedeki çarpıcı detayları anlattı: "Bakanlık resmen yangına davetiye çıkarmış"32 izlenme
Sığınmacı nankör Afganlar, Türk lirasını halı yapıp üzerinde yürüdü!55 izlenme