Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyinde bulunan 25 terör hedefinin hava harekatlarıyla imha edildiğini açıkladı.
"ÇOK SAYIDA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"
MSB'nin "Nerede bir terör tehdidi, kampı, sığınağı, oluşumu veya kümelenmesi varsa kalıcı olarak imha edilecek!" notuyla yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:
* "PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak ve Suriye kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak kuzeyindeki Metina, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 13 Ocak 2024 saat 21.00'da hava harekâtları icra edilmiş, icra edilen hava harekâtları ile bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, mühimmat/malzeme deposu barınaktan oluşan 25 hedef imha edilmiştir.
* İcra edilen bu harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.
* Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.
* Bu harekatlar sırasında, masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır."
Sözcü
Dünya devinden skandal karar… Bundan böyle Türkçe yasak!153 izlenme
Rus Luna-25 uzay aracı aya çarptı32 izlenme
ORC Araştırma: Cumhur İttifakı'nın oy oranı daha da düşebilir43 izlenme
Dünyaca ünlü akademisyenlerden Melih Bulu'ya çağrı! "İstifa et"103 izlenme
İzmirlilere Yüzde 15 Oranında Su Zammı Geliyor27 izlenme
Türk Eczacılar Birliği uyardı: "Ciddi bir ilaç yokluğu içerisindeyiz"63 izlenme
Savcı Temur'a Atatürk düşmanlığı ile bilinen Mısıroğlu'nu eleştirme cezası145 izlenme
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na "Yeniden Aday Olacak mısın?" sorusu34 izlenme
ABD’de Epstein adası Türkiye’de Adnan Oktar yalısı
47,9 milyar lira tutarındaki 25 ihale yargıya taşındı!
İmamoğlu ve Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı anketinde dikkat çeken fark! Yüzde 10'a merdiven dayadı
Tramvayda yanlış anlaşılma tartışması! Akbil, binmediğini iddia ettiği turisti dışarı attı