Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) Van İl Temsilciliği’nin “kitap kurdu yarışması” kapsamında ortaokul öğrencilerine dağıttığı kitapların içeriği tepki çekti.
BirGün'den Deniz Güngör'ün haberine göre; Eğitim Sen Van Şubesi tarafından duyurulan olayda, çocuklara dağıtılan Filistin Hikâyeleri adlı kitabın içeriğinde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında öldürülen çocuk ‘hikâyeleri’ yer alıyor.
Kitapta ölüm, şehitlik, patlama, kefen gibi kavramlar yer aldı. Çocuklara okutulan ‘hikâyelerin’ dikkat çekici kısımları ise şu şekilde:
“Patlama sesleri durmuş ve çocuklar etrafımda körebe oynuyordu. Her birinin üzerinde tertemiz beyaz kıyafetler olmasına şaşırdım."

"Çocukları buraya koyalım’ dedi. Demek çocuklar gelecek. Sevindim. Hasan yok, bari onlar gelsin. Küçücük bedenler getirdiler, beyaz çarşaflara sarmışlar."

"Öğrendim ki vatanımızı işgal eden İsrail askerlerinden biri, beni ve babamı hedef alıp ateş etmiş. Kurşun başıma isabet ettiğinde canım acımadı. Ahirette nasıl karşılandığımı anlatmaya ise süper güçlerim bile yetmez. (…) Saçlarım bozulduğu için öfkeliydim. Melekler saçlarımı yeniden tarayınca o da geçti."

"İki yaşındayım ve daima bu yaşta kalacağım. Çünkü artık aranızda değilim. Ben şehit oldum.”

Eğitim Sen Van Şube Başkanı Murat Atabay, TÜGVA tarafından dağıtılan kitapların çocukların pedagojik özelliklerine uygun olmadığını ve duygu dünyalarını tahrip edecek birçok unsur tespit ettiklerini ifade etti.
MEB’in TÜGVA ile yaptığı protokollerin dikkat çekici boyuta oluştuğuna dikkat çeken Atabay, “Kitapların içeriğini incelediğimizde çocukların yaş düzeyine uygun olmayan, ideolojik saiklerle hazırlanmış, cihadist söylemleri olan, şehitliği çocuklara güzellemeye çalışan ve çocuklara şehitliğin ne kadar ‘güzel’ olduğunu anlatıldığını gördük. Çocukların hem pedagojik hem psikolojik gelişimini olumsuz etkileyen bir durum söz konusu” dedi.
MEB’e yaptıkları protokollere ilişkin bilgi almak için yazı yazdıklarını ancak bu bilgilerin kendileriyle paylaşılmadığını söyleyen Atabay, şöyle konuştu:
“Protokollerin içeriğini inceleyemiyoruz. Genel merkezimizin daha önce açtığı davalarda protokollerin iptal edilen maddeleri oldu ancak değiştirilerek aynı şekilde yayımlandı. AKP iktidarı eğitimi tamamen bilimsel ve laik eğitimden uzaklaştıran politikalarını sürdürüyor ancak son zamanlarda çocukları tarikatcemaatlere yönlendiriyor. Bu tarz kitapların veliler çocuklarına okutmamalı, tedbir almalıdır. Eğitim Sen olarak bu konuda yasal adımları atacağız."
Sözcü
İstanbul'da inanılmaz bayram kalabalığı büyük izdihama sebep oldu65 izlenme
"Keşke Yunan kazansaydı" lafını boşa söylemiyorlar734 izlenme
Sedat Peker, AKP'li Burhan Kuzu'nun yasadışı işlerini ifşa etti!87 izlenme
İki gazi arasındaki farka dikkat!3050 izlenme
KKTC’de skandal 10 Kasım kararı!134 izlenme
Bu ülkenin toprağı ağacı paradan önemli mi? Kayyum THK Başkanı'ndan skandal yangın uçağı savunması22 izlenme
Görüntüyü paylaşan yargılanıyor da camide provokasyon yapanlar neden yakalanamadı?105 izlenme
Dünya Türkiye’yi böyle yazdı: Erdoğan Türkiye'nin demokrasisini daraltıyor25 izlenme
"Yasa dışı bahis, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve kara para aklama" soruşturması kapsamında tutuklanan Rasim Ozan Kütahyalı tahliye edildi!
Hepsi 1 ayda oldu! Ocak ayında zam fırtınası esti
Emlak vergisinde zamlar belli oldu: Yeni sokakta oturanlar yandı
Elektrik faturalarında yeni dönem başlıyor: İki katına çıkabilir! '1050 TL'lik fatura' detayı