Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Aralık 2021 dönemine ait Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları’nı açıkladı.
Buna göre aralık ayında ve 2021 yılının tümünde en yüksek reel getiri Amerikan dolarında gerçekleşti.
Aralıkta en yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (YİÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 6,51, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 11,67 oranlarıyla Amerikan dolarında gerçekleşti.
Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde ise Amerikan doları; TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 29,19 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı olurken; YİÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 2,27 oranında yatırımcısına kaybettirdi.
Yıllık değerlendirmede, YİÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından külçe altın yüzde 5,12, Euro yüzde 9,23, BIST 100 endeksi yüzde 21,32, mevduat faizi (brüt) yüzde 36,26 ve DİBS yüzde 44,30 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde ise külçe altın yüzde 25,43, Euro yüzde 19,99 ve BIST 100 endeksi yüzde 4,00 oranlarında yatırımcısına kazandırırken; mevduat faizi (brüt) yüzde 15,73 ve Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 26,37 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.
Aralık ayında YİÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından Euro yüzde 5,55 ve külçe altın yüzde 5,14 oranlarında yatırımcısına kazandırırken; BIST 100 endeksi yüzde 1,88, mevduat faizi (brüt) yüzde 14,97 ve DİBS yüzde 19,09 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde ise Euro yüzde 10,66, külçe altın yüzde 10,23 ve BIST 100 endeksi yüzde 2,87 oranlarında yatırımcısına kazandırırken; mevduat faizi (brüt) yüzde 10,86 ve DİBS yüzde 15,17 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.
Külçe altın, üç aylık değerlendirmede; YİÜFE ile indirgendiğinde yüzde 16,47, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 33,37 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken; DİBS, YİÜFE ile indirgendiğinde yüzde 30,24, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 20,12 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
Altı aylık değerlendirmeye göre Amerikan doları; YİÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6,80, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 25,46 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağlayan yatırım aracı oldu. Aynı dönemde DİBS, YİÜFE ile indirgendiğinde yüzde 31,10, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 19,06 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
Sözcü
BOTAŞ'tan çalışanlarına skandal mesaj! Erdoğan'ın kampanyasına bağışı zorunlu tuttular!224 izlenme
Zincir mağazalar için büyük ŞOK! Migros, Carrefoursa ve BİM'İN itirazlarını haksız bulan mahkeme, mağazaların itirazlarına red çekti.37 izlenme
AKP Genel Sekreteri, Mansur Yavaş'ı eleştireyim derken alay konusu oldu335 izlenme
Son anket: Seçim ilk turda bitiyor, Kılıçdaroğlu 13'üncü cumhurbaşkanı48 izlenme
Hava durumunu sunarken, sıra bu şehre gelince birden başörtüsünü çıkardı25 izlenme
İBB’nin iptal ettirdiği Kanal İstanbul planları için bakanlık devreye girdi26 izlenme
AKP, Hatay’da sorumluyu buldu: Belediye bürokratları39 izlenme
Ekmekte zam tartışması! Üretim 1 hafta içinde durabilir107 izlenme
Ümit Yalım "Girit’in dörtte üçü Türkiye’ye ait"
Mesai ücretlerini yatırmayan AKP'li belediye başkanından pişkin savunma: "Şikâyeti olan istifa edebilir"
Yeniden aday gösterilmeyen AKP'li başkandan çarpıcı iddia: "Vekile söveni aday yaptılar"
Bakanlık: Yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunmaktadır