Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2025 yılı Nisan ayı enflasyonunu açıkladı. Buna göre enflasyon aylık bazda yüzde 3,00 olurken, yıllık bazda ise yüzde 37,86 olarak gerçekleşti.
TÜFE'deki değişim 2025 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,00 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 13,36 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 37,86 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 48,73 artış olarak gerçekleşti.
Mart ayında enflasyon aylık bazda yüzde 2,46 iken yıllık bazda yüzde 38,10 olarak gerçekleşmişti. On iki aylık TEFETÜFE değişimi ise yüzde 51,26 olarak kaydedilmişti.

En yüksek ağırlığa sahip 3 ana harcama grubunun yıllık değişimleri; gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 36,09 artış, ulaştırmada yüzde 22,76 artış ve konutta yüzde 74,07 artış olarak gerçekleşti. İlgili ana grupların yıllık değişime olan etkileri ise gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 9,21, ulaştırmada yüzde 3,84 ve konutta yüzde 9,98 oldu.

En yüksek ağırlığa sahip 3 ana harcama grubunun aylık değişimleri; gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 2,01 artış, ulaştırmada yüzde 3,80 artış ve konutta yüzde 4,66 artış olarak gerçekleşti. İlgili ana grupların aylık değişime olan etkileri ise gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 0,51, ulaştırmada yüzde 0,57 ve konutta yüzde 0,74 oldu.

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan (Amaca Göre Bireysel Tüketim SınıflamasıCOICOP 5'li Düzey) 2025 yılı Nisan ayı itibarıyla, 18 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 4 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 121 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.
İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE'deki değişim, 2025 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,10 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 12,71 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 36,81 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 47,82 artış olarak gerçekleşti.
Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) göre, nisan ayında enflasyon aylık bazda yüzde 4,46 artarken yıllık enflasyon yüzde 73,88 olarak gerçekleşti.
İstanbul enflasyonu ise Nisan ayında aylık yüzde 3,21 olurken, yıllık bazda yüzde 47,21 olarak açıklandı.
Sözcü
Diyarbakır’da delil toplama işlemi tamamlandı: Sonuçlar vahim!37 izlenme
CHP'den yurt dışı hamlesi: İlk miting adresi belli oldu20 izlenme
Bayraktar'ın itiraflarına Cemil Çiçek'ten yanıt: Bayraktar farklıydı48 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AKP ve MHP'li üyelerine dava! "Anayasal suç işlediler"177 izlenme
Mahkeme kararı ile koltuğa oturan Kılıçdaroğlu'nun yeğenlerinin de sokağa çıkamadıkları ortaya çıktı!18 izlenme
“Koltuğun sallanıyor”197 izlenme
Sisal Şans'tan Kolombiya iddialarına yalanlama45 izlenme
Bir zam da mutfak tüpüne! 500 lirayı geçti42 izlenme
Çiftlik Bank soruşturmasında flaş gelişme! Kırmızı bültenle aranıyordu, yakalandı
31 Mart'ta MHP'den CHP'ye geçmişti: Toroslar Belediye Başkanı "20 bin lahmacun, 2 milyonluk çerez faturası geliyor"
İş makinesinin üzerine çığ düştü! Operatör o anları kayda aldı
Bahçeli’nin hastalığı ciddi’ diyen gazeteciye MHP’li Yalçın’dan küfür!