Türkiye İstatistik Kurumu'nun yemekhanesindeki fiyatlar geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 180 artışla hem manşet enflasyonu hem de gıda enflasyonunu solladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, TÜİK'in kendi yemekhanesindeki fiyatların geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 180 arttığını duyurdu.
Gamçe Taşcıer, yaptığı yazılı açıklamada, 2024 yılı başında TÜİK yemekhanesinde bir öğün yemeğin 93 lira olduğunu hatırlatarak aynı yemeğin ise 260 liraya yükseldiğini duyurdu.
TÜİK'in açıkladığı verilere göre Türkiye'de ocak ayında yıllık enflasyon yüzde 42,12 seviyesindeydi. Yıllık gıda enflasyonu ise yüzde 41,76 seviyesinde.
Türkİş'in hesapladığı mutfak enflasyonu ise yüzde 47,06 seviyesinde.
Yani TÜİK'in kendi hesapladığı resmi verilere göre Türkiye'de ortalama gıda fiyatları önceki yıla göre yüzde 41,76 artarken kendi yemekhanesindeki fiyatlar yüzde 180 oranında artmış oldu.
Taşçıer konu ile ilgili açıklamasında TÜİK'in açıkladığı rakamlara, ''İktidarın harikalar diyarında, TÜİK’in hayalflasyonu ile ekonomi uçuyor olabilir. Ancak sokaktaki sefalet büyüyor. Asgari ücretle geçinen milyonlar ay sonunu getiremiyor, çocuklarına bir öğün sağlıklı yemek yediremiyor! Kendi çalışanını senetle yemek yiyecek hale getirenler, milyonlarca emekliyi, emekçiyi veresiye ile yemek yiyecek duruma getirenler, ülkede yoksulluğa çare üretemezler" sözleri ile tepki gösterdi.
Nefes
Gazeteci Demirağ'ı öldüresiye dövenler serbest bırakıldı!76 izlenme
Kâbus bitmek bilmiyor: Aydın’ın Efeler ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangın ormana sıçradı!32 izlenme
FETÖ ile poz veren terfi ediyor!657 izlenme
Türkiye yurt dışında nerelerde cami inşa etti, bu camilerin maliyeti ne?133 izlenme
Aralık ayı işsizlik rakamları açıklandı34 izlenme
Bekçi şiddeti sürüyor! Genç kadını darp etti, görevden alındı!70 izlenme
CHP'li Belediye Başkanı'ndan AKP'ye geçeceği iddialarına yanıt32 izlenme
Açılımın Akil adamı Orhan Gencebay: "Dolar dış güçler yüzünden yükseliyor"54 izlenme
Yoksullar ligine doğru ilerliyoruz! Kişi başına milli gelirde 192 ülke arasında 74’üncü sıraya düştük!
İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırı sonrası bir grup, ellerinde MHP bayraklarıyla tekbirler getirerek konvoy yaptı!
Aktroll onları hedef aldı: İhraç edilen teğmenden tokat gibi yanıt!
Vize sakndalı: Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı İngiltere vizesi alamadı, maça 5 kişiyle çıkmak zorunda kaldılar