Corona virüsü dünya genelinde etkisini sürdürürken, salgın başından bu yana yaklaşık 3 milyon insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. Salgını bitirmek için pek çok ülkede aşılar geliştirilerek uygulanmaya başlansa da, virüsün yayılmasını önlemek için halen en etkili yöntem maske ve mesafe olarak gösteriliyor.
İngiltere ve Güney Afrika’da ortaya çıkan mutasyonlar virüsün bulaşma hızını katlayarak artırmış durumda. Corona virüsünün tespit edilme süreci, salgının gidişatında en önemli konuların başında yer alıyor. ABD’de Savunma Bakanlığı (Pentagon) bünyesinde bulunan Savunma İleri Araştırma Projeleri Dairesi (DARPA) uzmanları bu alanda önemli bir çalışmaya imza attı.

Dr. Matt Hepburn.
Ancak DARPA’nın çalışması, corona virüsü aşılarında ‘çip’ olduğu iddialarının ardından büyük gürültü koparabilir. DARPA’nın söz konusu çalışması da bir mikroçip projesine dayanıyor. CBS kanalında yayınlanan ’60 Dakika’ programına katılan DARPA’dan enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Matt Hepburn, deri altına yerleştirilen bir mikroçipin, vücuda corona virüsü girdiğinde tespit edebileceğini söyledi.
‘HER HAREKETİ İZLEMEYECEK’
Mikroçipi otomobillerdeki motor kontrol sistemine benzeten Dr. Matt Hepburn, “Bu bir çeşit sensör. Derinizin altına yerleştiren çip, vücutta kimyasal reaksiyonlar oluştuğunda size haber verecek. Mikroçipin sinyali ‘yarın semptomların ortaya çıkacak’ anlamına gelecek. Çip sosyal medyadaki komplo teorilerinin aksine her hareketinizi izlemeyecek” dedi.
‘KANDAN TEMİZLENEBİLİR’
Mikroçipin kişinin kanını ölçeceğini söyleyen Dr. Hepburn, Covid19 tespit edildiğinde hastaya kan testi yapması için uyarı göndereceğini aktardı. Bu bilgiyi virüsle temastan sonra 3 ile 5 dakika içinde çip yoluyla alabileceklerini ifade eden Dr. Hepburn, söz konusu teknoloji sayesinde diyaliz yöntemiyle corona virüsünün kandan temizlenebileceğini savundu.
Murat Çalık beraat ettiği davadan hapis yatıyor! CHP'li Yunus Emre verilen mesajı açıkladı32 izlenme
Bahçeli CHP'yi yerden yere vurdu Öcalan'a övgü yağdırdı22 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 22.261 yeni vaka tespit edildi, 138 kişi hayatını kaybetti, 15.685 kişi sağlığına kavuştu!42 izlenme
İmamoğlu'ndan bakanlara: "Topunuz gelin"41 izlenme
Bolu'daki otel faciasının ardından başka bir ahlaksızlık ortaya çıktı24 izlenme
Dolar/TL’de yükseliş sürüyor37 izlenme
Savcılık: Man belgeleri gerçek647 izlenme
"Saray iktidarı ağaçtan düşüyor, düşerken de çürük dallara tutunup kurtulmaya çalışıyor!"108 izlenme
Voleybol maçındaki sevinci olay olan Nazlıcan İrem Köroğlu, maç günü yaşadıklarını anlattı
Ekonomistler: "Ekonomi 2028’e kadar dayanmaz! Ufukta sandık görünüyor"
Özgür Özel'in Kayseri'deki esnaf ziyareti mitinge dönüştü: "Bizim iktidarımızda her mahallede bir kreş olacak"
Ermenistan'da 1915 olaylarıyla ilgili yapılan yürüyüşte hem Türk hem Azerbaycan bayrakları yakıldı!