Yerel seçimlere az bir zaman kala AKP’li adaylara özellikle de nüfus bakımından küçük kırsal yerleşim birimlerinde Vali, kaymakam ve askeri yetkililerin açık desteği de tam gaz devam ediyor.
Son olarak Şırnak’ın İdil İlçesinde AKP’den belediye başkan adayı olan İkbalhan Haznedar için Şırnak’tan İdil’e giden İl Valisi Cevdet Atay ile İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut esnaf turuna çıkarak AKP’li adaya destek istediler.

Bulut, Atay ve Haznedar çarşıda birlikte dolaşarak esnaflarla sohbet edip AKP’li adaya oy verilmesi için ziyaretlerde bulundular. İlçe merkezinde seçim çalışması yürüten 3’lü daha sonra AKP gençlik kollarınca organize edilen gençlik buluşmasına katıldıktan sonra bu kırsal bölgedeki merkeze bağlı köy ve mahalleleri de ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldiler.

İKBALHAN HAZNEDAR KİMDİR?
AKP’li belediye başkan adayı İkbalhan Haznedar Şırnak’ın önde gelen aşiretlerinden Keçan aşiretine mensup. 1990’lı yıllarda güvenlik nedeniyle köyleri boşaltıldığı için Avrupa’ya göç etmek zorunda kalan Süryanilere ait arazilerin gayrı resmi olarak kullandı. Halen binlerce dönüm araziye sahip olan Haznedar ilçede aynı zamanda akaryakıt istasyonu bulunuyor.
İdil terör örgütü PKK’nın çukur ve barikat eylemlerinden sonra otel açan İkbalhan Haznedar bu oteli daha sonra kapatarak kısa süre önce Kredi Yurtlar Kurumu’na sözleşme yaparak öğrenci yurdu olarak kiraladı.
Kamu ihalelerine giren İkbalhan Haznedar’ın, kardeşleriyle mal varlığının paylaşımı konusunda yaşadığı husumetten dolayı Miroğlu olan soyadını Haznedar olarak değiştirdiği öğrenildi. AKP’li aday Haznedar’ın ağabeyi olan Talaban Miroğlu da terör örgütü PKK üyesi olmak suçundan 10 yıl hapisle cezalandırılmış ve bu cezasını tamamladıktan sonra geçtiğimiz aylarda tahliye edilmişti.
Sözcü
Müjdat Gezen: İktidara seçim malzemesi lazım!201 izlenme
Bakan Koca güncel verileri açıkladı: 27.474 yeni vaka tespit edildi, 30.584 kişi sağlığına kavuşurken, 203 kişi hayatını kaybetti!33 izlenme
Konseyin süt kararı üretimi bitirebilir28 izlenme
Para alırken varlar hesap verirken yoklar!34 izlenme
11 yıl önceki kazaya 8.8 milyarlık fatura!56 izlenme
Karabük Üniversitesi’nde öğretim görevlisi kadrosu yabancı kaynıyor! Hoşgeldin Magdy Hussein Mourad!76 izlenme
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: "İstanbul 86 milyonun malı, senin değil"24 izlenme
Kızılay’da ballı koltuk!31 izlenme
Rasim Ozan Kütahyalı'dan aşağılık Anıtkabir yorumu! "Şeytan taşlamakla aynı"
Ayşe Tokyaz cinayetinde ifade sızdıran 2 polis hakkında istenen ceza belli oldu
İmamoğlu'ndan iktidara 'Suudi Arabistan' tepkisi: "Bu gidişin mimarı kim?"
Prof. Dr. Şengör hakkında ''Türk milletini alenen aşağılama'' suçundan iki yıla kadar hapis cezası istendi