İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'Halk Ulaşım Seferberliği' kapsamında ilk adımı atıyor.
Otobüslere uygulanan 'Baykuş Seferleri' artık deniz ulaşımı ve raylı sistemde de geçerli olacak. İzmirliler gece saatlerinde de toplu ulaşımdan yararlanabilecek.
Vapurlarda haftanın üç günü Baykuş Seferleri
İZDENİZ Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı ve 26 Nisan’dan itibaren uygulamaya konulacak yeni sefer tarifesine göre gece yarısından itibaren KarşıyakaAlsancak arasında ek seferler yapılacak. Saatte bir yapılacak Baykuş Seferleri kapsamında Karşıyaka İskelesi’nden son vapur saat 03.00’te, Alsancak İskelesi’nden ise 03.30’da kalkacak.
Karşıyaka Tramvayı'nda ek seferler
Karşıyaka Tramvayı’nda da gece seferleri dönemi başlıyor. Çarşamba, Cuma ve Cumartesi geceleri üç sefer, mevcut plana ek olarak gerçekleşecek. 00.45, 01.45 ve 02.45’de Alaybey’den kalkacak seferlerle vapurtramvay entegrasyonu da sağlanmış olacak.
İzmir Metro'da Cuma ve Cumartesi gece seferleri
Yapılan yeni düzenlemeyle İzmir Metro da Baykuş Seferleri’nin uygulama kapsamına alındı. İzmir Metro’da Cuma ve Cumartesi günleri uygulanacak gece seferleri çerçevesinde iki ek sefer düzenlenecek. 00.40 ve 01.00’de Fahrettin Altay ve Evka 3 arasında karşılıklı ek seferler yapılacak.
'Yirmi dört saat yaşayan bir İzmir için çalışıyoruz'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplu ulaşımın İzmirlilerin günün her saati erişilebilmesi gereken bir hak olduğunu belirterek, “İzmir’in bir dünya kenti olabilmesi için yirmi dört saat nefes alan bir kent vizyonuyla hareket ediyoruz. İzmirlilere günün her saati hareket imkanı sağlamak yerel yönetimin öncelikli görevidir. Otobüslere ek olarak deniz ulaşımında ve raylı sistemde ‘Baykuş Seferleri’ başlatarak bu yöndeki ilk adımı atıyoruz. Halk Ulaşım Seferberliği kapsamında bir çok yeni düzenleme ve uygulama yaparak İzmir’de yaşamı kolaylaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
https://halktv.com.tr/gundem/tuncsoyersozunututtuizmirdebaykusdevri391872h
Bakanlığa bağlı çocuk evinde cinsel istismar rezaleti!20 izlenme
Bakan Soylu'dan Cemevi Saldırılarına İlişkin Önemli Açıklama: Eski Türkiye'nin Ayak İzlerine rastlanıldı23 izlenme
Espressolab'den açıklama: "Neden boykot edildiğimizi anlamadık"22 izlenme
Mustafa Sönmez'den Torunlar Holding'in patronuna sert tepki! "Er geç yargı önüne çıkarılacaksınız"133 izlenme
Yüksek Hızlı Tren biletlerine zam yapıldı32 izlenme
Bakanlık bitti ışıltı da gitti: Ekonomiyi bu hale getirip hesap vermeden giden Nebati'nin 3 dükkânı birden kapandı23 izlenme
Güvenlikçi genç işinden olma pahasına video çekip bu sözleri söyledi 'Bugün susarsanız yarın ölürsünüz ne zaman konuşacaksınız'47 izlenme
CHP milletvekilleri köprüye pankart astı: Küplere binen AKP'nin Meclis dışında bıraktığı isim oldu193 izlenme
Çiftçiler için haciz uygulaması yeniden başlıyor! Borçlu çiftçi Tarım Kredi Kooperatifi'ne isyan etti!
Sağlık Bakanı açıkladı: 11.553 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka 5.151.038'e, can kaybı da 45.419’a yükseldi!
TCDD, Aselsan'la 1.69 milyar liralık sözleşme imzaladı
MHP, “Sinan Ateş suikastı” sonrası sessizliğini bozdu