Tunceli Valiliği, Hozat ilçesi Yenibaşlar Gedikler bölgesinde 3 gündür devam eden yangının yapılan çalışmalar sonucunda kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıklamıştı. Tunceli Valiliğini yalanlayan Hozat ilçe Belediye Başkanı CHP'li Seyfi Geyik, yangının giderek büyüdüğünü ve dumanların Hozat ilçe merkezinden görüldüğünü söyledi.
“YANGIN BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR”
Tunceli Valiliği tarafından Hozat Belediyesinden itfaiye istendiğini belirten Hozat Belediye Başkanı CHP'li Seyfi Geyik,
“Şuanda bende oradaki belediye personelimle devam telefon trafiğindeyim. En son 10 dakika önce görüştüm bölgede ciddi bir dumanın olduğu yangının giderek büyüdüğünü, dumandan dolayı müdahalenin çok zor yapıldığını, kepçelerin tamamen aşağıdaki bölgede olduğunu, itfaiyecilerin ise yol kenarında devam eden yangının ilerlemesi için müdahale ettiklerini söylediler.
Yangın halen büyük ciddi bir duman var bölgede dumandan dolayı da müdahale çok zor yapılıyor. Yangının sönmesi söz konusu değil devam ediyor. Bölgede çıkan duman Hozat merkezden gözüküyor” ifadelerini kullandı.
“PERSONELİMİZİN ALANA GİRMESİNE İZİN VERILMEDİ”
Tunceli'nin Hozat ilçesi Amutka, Ormanyolu, Boydaş, Dereköy ve Çakmaklı bölgelerinde çıkan orman yangının söndürülmesine yardım etmek amacıyla Tunceli Belediyesi’nin göndermiş olduğu itfaiye araçları yangın bölgesine alınmadı. Tunceli Belediyesi itfaiye araçları bulundukları bölgeden ormanlık alana suyla müdahale ederek yangını söndürmeye çalışıyor.
Belediyeye ait itfaiye araçlarının yangın bölgesine alınmamasını sosyal medya hesabından duyuran Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “İtfaiye araçlarımız şu an yangın bölgesinde. Fakat henüz personelimizin, çevrecilerin ve gönüllülerin alana girilmesine izin verilmedi” ifadelerini kullandı.
Nişantaşı'nda şoke eden iş ilanı: Türkçe bilen eleman aranıyor!52 izlenme
İki dönem AKP’ye oy veren kadın isyan etti: "Gözümüzü boyamış AK Parti. Açlıktan nefesimiz kokuyor. Nerede emekliler yılı!. CHP kazanırsa 3 gün oruç tutacağım"40 izlenme
Vatandaşlar pazarda isyan etti: Suçlu ‘dış güçler’ bunlar sütten çıkmış ak kaşık41 izlenme
Pınar Gültekin’in katili Cemal Metin Avcı’yı sosyal medya hesabı ele verdi!313 izlenme
Yıkılan binalarıyla gündeme gelen müteahhitten akıl almaz savunma! "Kurban seçilmiş"58 izlenme
Fişleme skandalında olay yaratacak iddia: AKP’nin başkan adayı direnen savcıları sürdürdü90 izlenme
Ben İslam alimiyim dedi Arap şeyhi gibi giyindi! “REİS'İN TEMSİLCİSİYİM”657 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşı: Çeçen lider Kadirov hakkında dikkat çeken analiz "Paralı asker arıyor"76 izlenme
Gülistan Doku için "Bu suda değil" diyen Jandarma şehit olmuş
“Mehmet Ağar’ın hangi parayla milyar dolarlık marina sahibi olduğunu kimse soramıyor?”
Rusya'dan Zelenskiy'e suikast planı: 400 paralı asker Kiev'e gönderildi
Bakan Pakdemirli'den skandal açıklama: Yangın fırsatçıları, klavye silahşörleri