Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dört günlük Afrika turunun son durağı olan Tunus’ta gazetecilerin protestosu ile karşılandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün dört günlük Afrika turunun son durağı olan Tunus’ta. Tunus Cumhurbaşkanı Bej Caid Essebsi’nin daveti üzerine gerçekleştirilecek resmi ziyarette ikili ilişkiler, dış ticaret ve Filistin meselesi gibi konuların öne çıkması bekleniyor.
Tunus Ulusal Gazeteciler Sendikası (SNJT) da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi ziyaretinin başladığı bugün genel merkez binası önünde bir basın açıklaması yaptı. Türkiye’deki tutuklu gazetecilerle dayanışma için düzenlenen protestonun Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’nun (IFJ) 21 Ekim 2016’da başlattığı dayanışma kampanyasının bir parçası olduğu belirtildi.
Sendika Başkanı Neji Bhouri yaptığı açıklamada Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğünün yok edildiğini savunarak, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın bugünkü Tunus ziyareti vesilesiyle, Türkiye’deki meslektaşlarımıza dayanışma, yetkililere ise protesto mesajımızı yolluyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanı Essebsi’ye de, Erdoğan’la yapacağı görüşmede basın özgürlüğü ve tutuklu gazeteciler konusunu gündeme getirme çağrısı yapıyoruz” dedi.(medyascope)
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/tunustaerdoganagazeteciprotestosuh67249.html
Böyle rakam hiç görülmedi! Ekonomide borç patlaması!85 izlenme
Son Dakika! Bakan Soylu'dan "Mülteciler üzerinden Türkiye işgal mi ediliyor?" sorusuna cevap: Bunu yapmak muhtemel mi?46 izlenme
Müftüden Kuran kursu hocasına tecavüz!1422 izlenme
Sabiha Gökçen Havalimanı’na ek sefer izni yok!81 izlenme
Otoyol ücretleri uçak biletlerini geçti!97 izlenme
1.2 milyon emekli 2 bin 500 TL ile ne yiyor?43 izlenme
MetroPoLL'den 'genç seçmen' anketi: 'Kararsız' ve 'protesto oy' oranında artış40 izlenme
Afgan Suriyeli Rus derken şimdi de onlar geliyor33 izlenme
CHP'li Öztrak'tan çarpıcı iddia! Tek tek hesapladı: "İmamoğlu operasyonunu haber alıp döviz topladılar"
TBMM'deki taciz skandalında yeni gelişme
Deprem bölgesine izinli gitti, dönüşte kovulduğunu öğrendi
Katliam yasası yorumu gündem olan Kirişçi selde yiten 15 can için ‘Toprak suya kavuştu’ demişti