Türkiye'den Tunus'a gönderilen 2 bin 500 ton patates sağlık kontrolü sırasında içerisinden zararlı bir bakteri bulunduğu gerekçesiyle iade edildi. İade edilen patateslerin imhasına Mersin’in Tarsus ilçesindeki TURYAM Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’nde başlandı.
Tunus’tan gelen iade patatesler, Mersin’deki bertaraf tesisine götürülerek imha edilmeye başlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, imha işlemlerinin yapıldığını ve patateslerin kesinlikle piyasaya sürülmeyeceğini vurguladı. Yetkililer, çevreye zarar vermemek için özel yöntemler kullandıklarını belirtti.
Şu ana kadar, 2.500 ton patatesin 400 tonluk kısmı imha edildi.
Tunus’a gönderilen patateslerin, Türkiye’den ihraç edilmeden önce yapılan sağlık analizlerinde temiz olduğu iddia edilse de, bu durum kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Üreticiler, analizlerde herhangi bir sorun tespit edilmediğini belirtirken, Tarım ve Orman Bakanlığı daha sıkı tedbirler alınacağını duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanlığı söz konusu patateslerin 12 Ocak'ta imha edildiğini duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Dijital platformlarda "Türkiye'den Tunus'a gönderilen patatesler, tehlikeli bakteriler barındırdığı gerekçesiyle iade edildi." şeklinde tekrar gündeme getirilen ürünler; 12 OCAK 2025 tarihinde Mersin Zirai Karantina Müdürlüğümüz gözetiminde imha edilmiştir. İlgili görüntüler Bakanlığımızca paylaşılmıştır.
Sözcü
Rusya'da meydana gelen 8,8'lik depreme ait yeni görüntüler104 izlenme
Emeklinin sofrası günden güne küçüldü35 izlenme
Milyonlarca çalışanı kızdıran açıklama: "Türkiye'de çalışan ve emek veren hiç kimse açlık sınırının altında falan yaşamıyor"13 izlenme
Merkez indirdi Erdoğan yükseltti!39 izlenme
AKP Atatürk'ün bir mirasını daha satışa çıkarttı: Sümerbank satılıyor!47 izlenme
Erdoğan emekli ikramiyesi sorusunu duyunca küplere bindi! "Daha ne olsun? Beni dolduruşa mı getirmeye çalışıyorsun"24 izlenme
TGRT Haber yayına Starbuck bardağıyla çıkan Meltem Günay’ın işine son verdi58 izlenme
İcra ve İflas dosyaları İcra Dairelerine sığmaz olunca çareyi böyle buldular39 izlenme
Kayyum Gürsel Tekin CHP’den istifa ettiğini söylemişti: İstifa etmediği ortaya çıktı
Menzil'de bu kez de tapu savaşları başladı!
Bütçe yok, ihale yok, kamulaştırma yok ama temel atma töreni var!
Bahçeli'nin mitingi öncesi AK Parti yöneticileri ile MHP liler arasında kavga çıktı.