Yeniakit'in haberine göre, geçtiğimiz yıllarda dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi ile başlayan iflaslar silsilesi bitmek bilmiyor.
UkraynaRusya savaşıyla adeta zirve yapan şirketlerin iflası küresel ölçekte tedirginliğe sebep oldu.
Son iflas haberi ise turizm devinden geldi. Bu haberin şöyle bir üzücü yanı var. O da Türkiye'ye çok sayıda turist getiren şirketin iflas etmesi oldu.
Avrupa başta olmak üzere çok sayıda destinasyonla çalışan Rus tur operatörü Vedi Group, tur satış sözleşmeleri kapsamındaki yükümlülükleri yerine getirmenin imkansızlığı nedeniyle faaliyetlerini sona erdirdiğini duyurdu.
Tur operatörünün resmi web sitesinde yapılan açıklamada, Vedi Group’un, 21 yılı aşkın bir süredir profesyonel olarak yüksek kaliteli ve güvenilir turizm hizmeti verdiği hatırlatılırken, “Ancak son üç yılda yaşanan olaylar tüm kaynaklarımızı tüketti.
İFLASA KORONA VİRÜS SÜRÜKLEDİ
Ne yazık ki salgın ve sonrasında Avrupa Birliği ülkeleriyle iletişimin sona ermesi, dost olmayan ülkelerin yaptırımları, döviz cinsinden ödemelerdeki devasa sorunlar ve döviz kurundaki artış mücadeleyi sürdürmemizi imkansız hale getirdi” ifadelerine yer verildi.
Tur operatörü, hizmetlerini kullanan tüm turistlerden, meslektaşlarından ve ortaklarından özür dilerken, borçların ödenmesi ile ilgili tüm formalitelerin tamamlanana kadar çalışmaya devam edeceğine söz verdi.
Gazetem.ru'da yer alan habere göre, Rusya Tur Operatörleri Birliği’ne (ATOR) göre, faaliyetlerin durdurulduğu dönemde bin 315 turiste tur satışı yapan Vedi Group’un halihazırdaki toplam müşteri sayısının 600’den fazlası, COVID19 salgını nedeniyle turlarını kullanamayan turistlerden oluşuyor.
Yaptırımlar ve Ukrayna’daki özel askeri operasyon nedeniyle uçuşların yapılmadığı ülkelere planlanan tüm turlar iptal edilirken, bu ülkeler arasında Çekya, Macaristan, Malta, Fransa, İtalya olduğu belirtildi.
Bu yılın temmuzağustoseylül aylarındaki varışlar da dahil olmak üzere tur operatörünün toplam borcu 80 milyon rubleden fazla olurken, COVID19 salgınından kaynaklanan borcun 54 milyon ruble olduğu tahmin ediliyor.
Yeniçağ
AFAD yetkililerinden Hatay'daki 'Katar3 Konteyner Kenti'nde kalan vatandaşlara tehdit: "Çıkmazsanız elektrik, suyunuzu keseriz"17 izlenme
Erdoğan'a New York sokaklarında 'İmamoğlu' şoku22 izlenme
Thodex kurucusu Özer kardeşlere rekor hapis ve adli para cezası41 izlenme
ABD'den sonra Avrupa... Türkiye'ye yaptırım hazırlığı74 izlenme
Yaşlılık maaşı alan vatandaştan kahreden cümle: "Hayatta daha et alamadım"27 izlenme
Atatürksüz 18 Mart hutbesine tepki gösterdi, Cuma namazında cami karıştı!44 izlenme
AKP zihniyetinin 'Tecavüzün cezası ne olmalıdır ?' sorusuna verdiği cevaplar !8751 izlenme
Murat Çalık: "İnanıyorum ki ilahi adalet gecikse de şaşmaz"21 izlenme
Bakanlığa göre ‘okullarda temizlik’ sorunu yok: "Bazı belediyeler sorun varmış gibi yapıyor"
AKP'ye yıllarca hizmet eden isimden partisine zehir zemberek sözler! 'Ak Parti'ye hakkım geçtiyse haram olsun'
'Türkiye'den Londra'ya 100 milyar dolar kaçırıldı'
Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine kayyum atandı