Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan törenlerde, saat 17.00’da başta TCG Anadolu olmak üzere 100 askeri gemi Boğaz’da geçit töreni yapacak.
Törene Türk Yıldızları ve SOLO Türk dahil olmak üzere 20 muharip uçağı eşlik edecek. Geçit töreninde 101 pare top atışı da yapılacak.
Türk Donanması, İstanbul Boğazı’ndan geçerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu Vahdettin Köşkü’nü selamlayacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün kaldığı Dolmabahçe Sarayı yerine, Çengelköy’de bulunan ve son Osmanlı padişahı Sultan Vahdettin’in kullandığı köşkü tercih etmesi dikkati çekti.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bir yetkili gönderilen talimatta “TCG Anadolu’nun Vahdettin Köşkü’nün önüne gelince ikazla Cumhurbaşkanı’nı selamlayacağı” ifadesinin açıkça yer aldığını belirtti. Ayrıca bir başka askeri yetkili de planlamanın “Vahdettin Köşkü’nde töreni kabul edecek Cumhurbaşkanı’nın gemilerle tören geçişini selamlanması” şeklinde olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanlığı kaynakları da bu bilgiyi doğruladı.
Bu arada Türk Yıldızları da alçak uçuş yaparak selamlama törenine eşlik edecek.
Vahdettin Köşkü, 2014 yılından beri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “çalışma ofisi” olarak kullanılıyor.
Sözcü
Sinop'ta AKP'li belediye ile MHP'li meclis üyesi arasında 'rüşvet' kavgası! 'Para az geldi, ondan böyle oldu. - Rüşvet az gelmiş!'102 izlenme
Emekliler zam bekliyor: İktidar maaşlarından yüzde 12,5 kesintiye hazırlanıyor23 izlenme
TCDD'nin işçi alımı mülakatının sonucunu neden açıklamadığı belli oldu153 izlenme
‘Silahlı şov’ herkesin gözü önünde yaşandı15 izlenme
Emekli Tümamiral Gürdeniz’den Kanal İstanbul uyarısı: Bir tane örneğini gösteremiyorlar160 izlenme
Emeklilerin alacağı 3 aylık enflasyon farkı kesinleşti15 izlenme
İzmir madeninde bilirkişi skandalı!72 izlenme
Şehit annesine hakaret eden şoför tutuklandı!168 izlenme