Türkİş Genel Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın "Bu yıl asgari ücrete tek zam yapılacak" açıklamasına tepki gösterdi. Atalay, asgari ücretin başlangıç ücreti olmasına rağmen geçim ücretine dönüştüğünü belirterek, "Hiç olmasın. Enflasyon da olmasın, zam da yapmayın." dedi.
Atalay, Türkİş'in 24. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamalarda, asgari ücretin aralık ayında başlayacak görüşmelerle belirleneceğini ifade etti. Asgari ücretin birçok ücreti ve kalemi etkilediğine vurgu yaparak, yapılan artışların enflasyon ve zamlarla eridiğini dile getirdi. Atalay, "Bu ücret başlangıç ücreti ama ülkemizde öyle bir noktaya geldi ki geçim ücreti oldu. Şimdi 11 bin 402 lira." şeklinde konuştu.
Asgari ücrete tek zam yapılacak açıklamasına karşı çıkan Atalay, "Bakan Bey 'Bu sene bir kere artış olacak.' dedi. Hiç olmasın. Enflasyon da olmasın zam da yapmayın. Parayı ver, zam yap, neye yarıyor? Cambaz olsanız 11 bin 402 lirayla bir hafta geçinemezsiniz." ifadelerini kullandı. Ayrıca, asgari ücretin belirlenmesinde sağlık işçisi, kasiyer, enerji işçisi ve taşeron işçisinin de görüşlerinin dikkate alınacağını belirtti ve taşeron işçilik sorununa dikkat çekti.
CHP’li Sertel'den TCDD açıklaması: "TCDD'nin milyonları bir avuç AKP'li avukata aktarıldı"35 izlenme
Fatih Portakal iktidarın doları neden yükselttiğini açıkladı57 izlenme
'Sedat Peker' paniği sürüyor: 'AKP içinden bilgi sızıyor' iddiası87 izlenme
Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alındı64 izlenme
Cemal Enginyurt'tan dikkat çeken 'Sedat Peker' paylaşımı78 izlenme
İçişleri Bakanlığı tek tek yanıtladı! İşte yeni normalleşme süreci ile ilgili merak edilen 12 soru71 izlenme
Türkmen Alevilerinden Melih Gökçek’e zehir zemberek yanıt35 izlenme
Abdülhamit'in torunundan Atatürk'e hakaret!48 izlenme
Alanya'da yerleşik yaşayan Norveçliler Milli Bayramları'nda Atatürk anıtına yürüdü, çelenk koydu!
Boğaziçili akademisyenler nöbetlerine devam ediyor: “Üniversiteler, baskıcı iktidarların güvenlikçi politikalarla sindirebileceği yerler değil”
Seçim sonrası taksi ücretlerine zam geliyor!
15 Temmzu gecesi darbeyi bilmeyen (!) RTE '3 uçak hazırdı' Damat '4 uçak hazırdı !'