Türk Tabipleri Birliği (TBB), sağlık kuruluşlarında koronavirüse karşı koruyucu ekipman temininde eksiklikler yaşandığını bildirdi. Hekimler ve sağlık çalışanlarının enfekte olabilecek kişilerle temas açısından en yüksek risk grubunda olduklarına işaret eden TTB, İran ile komşu illerden başlamak üzere sağlık kuruluşlarında koruyucu tıbbi malzeme ve ekipmanların stoklarının bir an önce yeterli hale getirilmesi gerektiğini bildirdi.
TTB Merkez Konseyi, acil olması nedeniyle etken virüsün tanısına yönelik serolojik testlerin Hıfzısıhha Merkezi dışında üniversite hastanelerinin laboratuvarlarında da çalışılabilmesine dönük düzenlemeler yapılması çağrısı yaptı.
TTB, yaptığı açıklamada bünyesinde sürecin izlenmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla konunun uzmanlarından bir heyet oluşturulduğunu belirterek, gerek duyulması halinde her türlü yardıma hazır oldukları bilgisini verdi.
TTB Merkez Konseyi tarafından yapılan açıklamada, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkili kurumların halkı hızlı, doğru ve tam olarak bilgilendirmesinin paniğe neden olabilecek spekülatif haberlerin ve yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçmek açısından kritik önemde olduğu ifade edildi.

Kişisel korunma önlemleri hakkında toplumun yaygın biçimde bilgilendirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı'nın yerel yönetimlerle de işbirliği yapması gerektiğini belirten TTB, şu uyarılarda bulundu:
STOKLAR ARTIRILMALI
– Alandan edindiğimiz bilgiler sağlık kuruluşlarında koruyucu ekipman temininde sorunlar yaşandığını göstermektedir.
– Hekimler ve sağlık çalışanları enfekte olabilecek kişilerle temas açısından en yüksek risk grubunda olduklarından İran ile komşu illerden başlamak üzere sağlık kuruluşlarında koruyucu tıbbi malzeme ve ekipmanların stokları bir an önce yeterli hale getirilmelidir.
– Etken virüsün tanısına yönelik serolojik testlerin Hıfzıssıhha Merkezi dışında üniversite hastanelerinin laboratuvarlarında da çalışılmasına dönük düzenlemeler yapılmalıdır.
Sorumsuzluğun böylesi: Romantizm uğruna felaketi yaşattılar! Evlilik teklifinde orman yandı32 izlenme
Ermeni lobisi Fransa'da Atatürk filmini hedef aldı: Atatürk'ü Hitler'le bir tuttular!47 izlenme
Tek zarfla oy kabinine girdi, sandığa çift zarf attı44 izlenme
Erdoğan’dan, EYT’lilere ilişkin soruya yine olumsuz yanıt98 izlenme
Cemil Tugay 7 maddede isyan etti: "Bunu kabul edemeyiz"25 izlenme
Akşener'in yerel seçim kararına CHP'den ilk yanıt42 izlenme
Yurttaşlardan LPG zammına tepki: "Erken seçim gelsin"35 izlenme
Kadir Topbaş döneminde İBB'ye devredilen iskeleler geri alınmaya çalışılıyor!57 izlenme
Dış ticaret açığında yeni rekor: Kasım'da 8,8 milyar dolara yükseldi!
Çölaşan'dan Akşener'e: "Siz neyin peşindesiniz, kime hizmet ediyorsunuz, amacınız nedir Meral Hanım!"
Berlin Teknik Üniversitesi'ne Türk rektör seçildi
İstanbul seçimleri için düğününü ertelemişti! Cihan Yaşar'ın nikah şahidi İmamoğlu olacak