Türk Tabipleri Birliği (TBB), sağlık kuruluşlarında koronavirüse karşı koruyucu ekipman temininde eksiklikler yaşandığını bildirdi. Hekimler ve sağlık çalışanlarının enfekte olabilecek kişilerle temas açısından en yüksek risk grubunda olduklarına işaret eden TTB, İran ile komşu illerden başlamak üzere sağlık kuruluşlarında koruyucu tıbbi malzeme ve ekipmanların stoklarının bir an önce yeterli hale getirilmesi gerektiğini bildirdi.
TTB Merkez Konseyi, acil olması nedeniyle etken virüsün tanısına yönelik serolojik testlerin Hıfzısıhha Merkezi dışında üniversite hastanelerinin laboratuvarlarında da çalışılabilmesine dönük düzenlemeler yapılması çağrısı yaptı.
TTB, yaptığı açıklamada bünyesinde sürecin izlenmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla konunun uzmanlarından bir heyet oluşturulduğunu belirterek, gerek duyulması halinde her türlü yardıma hazır oldukları bilgisini verdi.
TTB Merkez Konseyi tarafından yapılan açıklamada, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkili kurumların halkı hızlı, doğru ve tam olarak bilgilendirmesinin paniğe neden olabilecek spekülatif haberlerin ve yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçmek açısından kritik önemde olduğu ifade edildi.

Kişisel korunma önlemleri hakkında toplumun yaygın biçimde bilgilendirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı'nın yerel yönetimlerle de işbirliği yapması gerektiğini belirten TTB, şu uyarılarda bulundu:
STOKLAR ARTIRILMALI
– Alandan edindiğimiz bilgiler sağlık kuruluşlarında koruyucu ekipman temininde sorunlar yaşandığını göstermektedir.
– Hekimler ve sağlık çalışanları enfekte olabilecek kişilerle temas açısından en yüksek risk grubunda olduklarından İran ile komşu illerden başlamak üzere sağlık kuruluşlarında koruyucu tıbbi malzeme ve ekipmanların stokları bir an önce yeterli hale getirilmelidir.
– Etken virüsün tanısına yönelik serolojik testlerin Hıfzıssıhha Merkezi dışında üniversite hastanelerinin laboratuvarlarında da çalışılmasına dönük düzenlemeler yapılmalıdır.
Turhan Çömez'den '2,5 kilo altın dışında servetim yok' diyen AKP'li Taşkesenlioğlu'na flaş yanıt!104 izlenme
Bir yıl içinde suya 4. kez zam yapıldı, AKP'nin kalesinde isyan çıktı! "Biz gerçekten iyice soğuduk bu hükümetten. Artık erken seçim gelsin de bunlar bir gitsin"13 izlenme
Erdoğan'a soğuk duş! Ekrem İmamoğlu anketlerde fırtına gibi esti geçti!21 izlenme
Erdoğan ağzındaki baklayı çıkardı! "TBMM’de çoğunluğu kıl payı kaybediyoruz ama..."47 izlenme
İşçilerin kara günü: Türk tekstilinin önemli markası iflas etti20 izlenme
Bu arkadaş da bir oy atacak siz de bir oy atacaksınız! 'Depremde muhalefetin suçu olabilir'41 izlenme
Satılan şeker fabrikasının başına bakın kimin yeğeni getirildi!117 izlenme
AKP'li Metiner, PKK'lılara terörist diyenleri eleştirdi20 izlenme