Arapların, Türk vatandaşlığı alması için 250 bin dolarlık konut alımının yeterli olmasının yankıları devam ediyor. İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bir alışveriş merkezinde yer alan Arapça tanıtım afişlerinde Araplara yönelik tanıtım görselleri "promosyon vatandaşlık" tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
AVM'de yer alan ve Arapça ve İngilizce olarak hazırlanan afişte, "Yenitepe Kadıköy'e yatırım yapın, Türk vatandaşlığını alın" ifadeleri, sosyal medyada tepki çekti.
Gayrimenkul alımıyla yabancılara vatandaşlık verilmesi geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verilen soru önergesiyle taşınmıştı.
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Meclis’e verdiği soru önergesinde Türk vatandaşlığı promosyon olarak mı pazarlanıyor” demişti.
Gayrimenkul alımında Türk vatandaşlığı verilmesi sosyal medyada tekrardan gündem oldu.
İşte o fotoğraf:

İsviçre'den gelen gurbetçi: "Geçen seneye göre pahalı, ciddi bir fark var. Bu bir tercihtir. İnsan nasıl yaşamak isterse öyle yaşar"32 izlenme
Memur-Sen Başkanı'ndan memur zammı açıklaması: Ek zam şart39 izlenme
Süleyman soylu ile Barış Atay fena atıştı! "Arabayı öğrenene kadar, odana girip fotoğraf çektirenleri öğrenseydin"51 izlenme
THY İstihdam Başkanlığı çalışanından ağıza alınmayacak küfürler!117 izlenme
Güldür Güldür’den bomba skeç! Yandaş gazeteler tuvalet kâğıdı oldu!56 izlenme
Lavrov: NATO sınırlara yakınlaşması karşılıksız kalmayacak27 izlenme
Kamu ihalelerinde adres değişmiyor: Teşvik, ihale ne varsa 5'liye21 izlenme
'Hisarönü kurtuldu' diye haber yapan TRT ekibini, alevlerin sardığı Hisarönü'ndeki yurttaşlar böyle kovdu!59 izlenme