Turkcell Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç’un Genel Müdür olarak atanmasına karar verdi.
Turkcell’den KAP’a yapılan açıklamaya göre, atama 13 Ekim 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.
Koç, AKP’li eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un oğlu olarak da biliniyor. Atilla Koç’un kızı da Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak kabinede yer almıştı.
Öte yandan Turkcell, dört yıldır Turkcell Genel Müdürü olarak görev yapan Murat Erkan'ın, 11 Eylül 2023 tarihinden geçerli olmak üzere görevinden ayrıldığını duyurmuştu.
Erkan’ın yerine 14 Eylül’de genel müdürlük görevine Bülent Aksu atanmış; ancak yine aynı ay içinde Aksu’nun görevinin sona verilmişti. Aksu, yaklaşık 10 gün görevde kalabilmişti.
Turkcell’in bugünkü yeni atama açıklamasında yer alan bilgiye göre, yüksek lisans ve doktora öğrenimini ABD’de Dallas Texas Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde tamamlayan Koç, Cumhurbaşkanlığı’nda üstlendiği çeşitli görevlerin yanı sıra, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. (REUTERS)
Sözcü
Nurcular, Osmanlı Türkçesi bahanesiyle okullara girdi!214 izlenme
5 yaşındaki çocuğun annesi yaz saati uygulamasına isyan etti: "Ana sınıfı öğrencisinin karanlıkta okula gitmesi reva mı? 5 yaşındaki çocuk okuldan soğudu"47 izlenme
İçişleri Bakanlığı’ndan maske, toplu ulaşım ve müzik yayını genelgesi138 izlenme
AKP şimdi de Hersek Lagünü'ne göz dikti: Millet Bahçesi yapılacak!77 izlenme
Yeni Boğaziçi yasasıyla İBB’nin köprü geçiş ücreti payı da gidiyor!191 izlenme
Süleyman Soylu'nun CHP korkusu! ‘Ankara Büyükşehir’e, Kılıçdaroğlu’nun adımını attırmayın’706 izlenme
Konya'da sahte psikologdan taciz24 izlenme
Babadan öz oğluna tarikat yurdunda istismar!1089 izlenme