Türkiye'de ilk kez rastlanan bu uygulama ile yönetime giren iki erkek
aynı zamanda kadın kollarının basın danışmanlığını da yürütüyordu.
MHP Zonguldak Kadın Kolları, bir ilke imza atarak yönetim kurulunda iki erkek partiliyi görevlendirdi. Görevlendirme hakkında Sözcü gazetesinden Turgut Erat’ın ulaştığı Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, yakın zamanda bir açıklama yapacaklarını ancak şu an bu konuyla ilgili konuşmalarının mümkün olmadığını belirtti.
Zonguldak MHP Kadın Kolları Yönetimine giren Mert Çeküç ve Anıl Taşkıran aynı zamanda kadın kollarının basın danışmanlığını da yapıyordu. İki erkek, Kadın Kolları Başkanlığı’nın aday göstermesi, MHP İl Başkanlığı’nın onayı ve MHP Genel Başkanlığı’nın kabulü ile yönetimde yer aldı.
İki erkeğin kadın kolları yönetimine girmesi “daha önce böyle bir durum yaşandı mı?” sorusunu akıllara getirdi. Daha önce Demokrat Parti Alanya İlçe Başkanlığı’nda genel kurul sonrası yapılan görev dağılımında partinin Kadın Kolları başkanlığına bir erkek getirilmişti.
DP Alanya İlçe Teşkilatı’nın genel toplantısında, partinin eski Kadın Kolları Başkanı Nevriye Eğilmez’in İlçe Yönetim Kurulu’na getirilmesiyle yerine kadın aday çıkmayınca aynı zamanda Gençlik Kolları Başkanı da olan 33 yaşındaki Mutlu Aydemir görevi üstlenmişti. Ancak DP İlçe Başkanı Yaşar Uysal, parti tüzüğünde bu birimin, ‘Kadın ve Gençlik Kolları’ olarak geçtiğini söyleyerek Mutlu Aydemir’in sadece kadın kolları başkanı olmadığını açıklamıştı.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/turkiyedebirilkmhpkadinkollariyonetimineerkeklergirdih70441.html
Belediye başkanından kritik açıklama! "Vaka sayıları artmaya devam ederse…"71 izlenme
'Üniversiteler fuhuş evleri' diyen Sofuoğlu'na dava açıldı!59 izlenme
Özgür Özel'den 'mutlak butlan'a karşı net mesaj: "Biz boynumuzu veririz ama boyun eğmeyiz"25 izlenme
Bakırköy'de 16 yaşındaki kızın fotoğrafını çekerken yakalandı: Meydan dayağından kaçamadı!29 izlenme
Dar gelirliye gizli fatura36 izlenme
Vatandaşlık alan Afgan, iki eşini de nüfusa kaydettirmiş!51 izlenme
TCDD’de bankamatik memurlarına tepki!87 izlenme
AVM'de panik anları: Mersin’de depreme böyle yakalandılar135 izlenme
Erdoğan 'Tayyipler Alemi'nden tutuklanan ODTÜ'lüleri çaya çağırdı
Akit yazarı Yavuz Bahadıroğlu’nun ‘Zafer Bayramı’ paylaşımı büyük tepki çekti!
Dilek İmamoğlu'nun 90 yaşındaki babasından Erdoğan'a çok sert sözler! "Üç evladım içeride. Zalimin zulmü varsa mazlumun Allah'ı var"
İBB davasında UYAP krizi! Kabul edilen iddianame ortada yok... İmamoğlu'nun avukatlarından flaş başvuru