Türkiye’deki krizi yakından izleyen ABD ve Avrupa medyasının yanı sıra Çin medyası da dikkat çekici bir haber yayınladı. Çin’in resmi haber ajansı Xinhua’nın hazırladığı haberde, okul zili çalmadan önce Türkiye’deki velilerin yaşadığı zorluklar mercek altına alındı.
Haber ajansına konuşan 39 yaşındaki Aynur isimli bir veli iki çocuğu olduğunu ve bu yıl kırtasiye alışverişi yapmanın çok ciddi bir yük olduğunu söyledi. Ankara’nın Kızılay semtinde konuşan Aynur, “Geçen yıla göre fiyatlar aşırı yüksek. Okula gidecek iki çocuğumuz var ve bu bizim bütçemize gerçekten yük oluyor. Her şeyin fiyatı geçen yıla göre yüzde 100 artmış ve biz de sadece zorunlu şeyleri alıyoruz” dedi.
Gelecek hafta 18 milyon çocuğun okula başlayacağına dikkat çekilirken, “Bu durum ebeveynler için büyük bir zorluk oluşturuyor. Türkiye’de birçok ebeveyn şu an yükselen enflasyon ile birlikte dar bir bütçeye sahip ve bu yıl okul döneminde de giderlerini azaltmaya çalışıyorlar” yorumuna yer verildi.
HANE HALKI AYIN SONUNU GETİRMEKTE ZORLANIYOR
Çin haber ajansı, “Enflasyonun son 24 yılın rekoruna çıkarak yüzde 80’e ulaşmasıyla birlikte Türkiye’de hane halkı için ayın sonunu getirmek düzenli bir sorun haline geldi” ifadesini de kullandı.
Ajansa konuşan Türk esnaf, bu yıl bir çocuğun malzemelerinin 2500 TL’ye ulaştığını söylerken bazı tüketicilerin de eşya ve üniformaları yaz mevsiminden önce aldıklarını dile getirerek bu şekilde kâr elde ettiklerini vurguladı. Çin medyası, “Artan fiyatlar ebeveynlerin giyim, kırtasiye, elektronik gibi tüketim kollarında indirim kovalamasına sebep oluyor. Süpermarketler de indirim reklamlarını TV ve sosyal medya üzerinden yayıyor. Online alışveriş de bir seçenek haline geldi çünkü bazı Türk ebeveynler buranın daha ucuz olduğunu düşünüyor” yorumuna yer verdi.
Sözcü
İsrail basını, İran'a ait bir balistik füzenin İsrail'in Beyt Şemeş kentine isabet ettiğini duyurdu!21 izlenme
Ramazan kolisinin faturası %751 arttı25 izlenme
Tarikatçılar, şeyhlerinin mezarının başında bile zikir çekti !536 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 6.408 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.313.098’e, can kaybı da 48.524’e yükseldi!61 izlenme
Butlan ekibinden 2 belediye başkanına ihraç talebi7 izlenme
Barınakta köpeği katleden tutukludan 'pes' dedirten savunma! "Köpek bana saldırdı"38 izlenme
Karın ağrısı şikayetiyle geldi, doktorlar şaşkına döndü41 izlenme
Tüm gözler ona çevrilmişti: Halil Falyalı suikastı sonrası Sedat Peker'den dikkat çeken hamle!203 izlenme
Yüzbinlerce esnafa kredi şoku: Aylık ödeme tablosunu gören ne yapacağını şaşırdı!
Depremde 68 kişinin can verdiği hastanede soruşturma izni verilmedi: Dosya kapatıldı
İlk kez birisi söylemeye cesaret etti! Özgür Demirtaş ekonomide gerçek suçluları açıkladı
İşte Mustafa Kemal'in tarihe geçen sözleri söylediği akşam yemeğinde yaşanılanlar