Gurbetçilere ceza davaları açılıyor, alınmış olan tüm yardımlar kesiliyor ve paralar cezasıyla geri alınıyor. Ankara’nın, gurbetçiyi düşünmeden yaptığı işin faturası ağır.
VERGİ KAÇIRMA SUÇLAMASI
Türkiye’nin Mayıs 2021’de uygulamaya koyduğu ‘Finansal Hesap Bilgilerinin Paylaşımı’ anlaşması, yurt dışındaki Türkleri derinden sarstı. Yurt dışındaki Türklerin, Türkiye’deki mal varlıklarını gören Avrupalı ülkeler, Türklere bugüne kadar aldıkları yardımların geri ödenmesi için cezalar kesmeye başladı. Vergi kaçırmadan dolayı suç duyuruları yapılıyor, aldığı yardımlar kesiliyor ve iadeleri talep ediliyor.
Türkiye’deki bankada 1.000 dolardan fazla parası, kira, ortaklık vb. gelirleri varsa, o kişi yaşadığı ülkeye bildirmek zorunda. Kişi bunu bildirmemişse, Türkiye’nin bilgileri otomatik olarak yurt dışı ile paylaşmasıyla bunlar görülüyor ve geriye doğru en az 5 yıl vergisi talep ediliyor. Son 10 yıla kadarki Türkiye gelirleri soruluyor. Cezalı olarak onlara vergi tahakkuk ettiriliyor ve ayrıca vergi kaçırmaktan dolayı suç duyurusunda bulunuluyor.
Türkiye’de bankada parası ve malvarlığı olanların alacağı cezalar statü ayırmıyor. Ceza alan kişi uzun süreli oturma izni sahibi, kısa süreli oturma izni sahibi ya da Alman vatandaşlığı sahibi de olsa cezadan kaçamıyor. Hatta iltica etmiş olanların iltica kabulleri iptal olabiliyor.
Sözcü
Rıza Sarraf iddianamesi bu kez kimlere uzanacak?328 izlenme
Kullanılan su: 0, fatura: 85 lira!82 izlenme
Sedat Peker, Hulusi Akar ve Hakan Fidan ile gizli anlaşma mı yaptı? Peker'den flaş açıklamalar!71 izlenme
Memur ve emekli maaşı netleşiyor: 3 aylık enflasyon farkı belli oldu40 izlenme
Saray seçim tarihini duyurdu: Erdoğan'ın 4. kez seçilebileceğini söyledi13 izlenme
Yeni rektörün ilk icraatı: Atanır atanmaz Atatürk portresini küçülttü32 izlenme
Erdoğan açılışını yapmıştı, görüntüler tepki topladı!48 izlenme
Erdoğan'ın attığı temel 'ortadan kayboldu': Teyit için giden gazeteciler, tehdit edildiler54 izlenme