Gurbetçilere ceza davaları açılıyor, alınmış olan tüm yardımlar kesiliyor ve paralar cezasıyla geri alınıyor. Ankara’nın, gurbetçiyi düşünmeden yaptığı işin faturası ağır.
VERGİ KAÇIRMA SUÇLAMASI
Türkiye’nin Mayıs 2021’de uygulamaya koyduğu ‘Finansal Hesap Bilgilerinin Paylaşımı’ anlaşması, yurt dışındaki Türkleri derinden sarstı. Yurt dışındaki Türklerin, Türkiye’deki mal varlıklarını gören Avrupalı ülkeler, Türklere bugüne kadar aldıkları yardımların geri ödenmesi için cezalar kesmeye başladı. Vergi kaçırmadan dolayı suç duyuruları yapılıyor, aldığı yardımlar kesiliyor ve iadeleri talep ediliyor.
Türkiye’deki bankada 1.000 dolardan fazla parası, kira, ortaklık vb. gelirleri varsa, o kişi yaşadığı ülkeye bildirmek zorunda. Kişi bunu bildirmemişse, Türkiye’nin bilgileri otomatik olarak yurt dışı ile paylaşmasıyla bunlar görülüyor ve geriye doğru en az 5 yıl vergisi talep ediliyor. Son 10 yıla kadarki Türkiye gelirleri soruluyor. Cezalı olarak onlara vergi tahakkuk ettiriliyor ve ayrıca vergi kaçırmaktan dolayı suç duyurusunda bulunuluyor.
Türkiye’de bankada parası ve malvarlığı olanların alacağı cezalar statü ayırmıyor. Ceza alan kişi uzun süreli oturma izni sahibi, kısa süreli oturma izni sahibi ya da Alman vatandaşlığı sahibi de olsa cezadan kaçamıyor. Hatta iltica etmiş olanların iltica kabulleri iptal olabiliyor.
Sözcü
Ayçiçek yağına rekor zam! Fiyatlar dudak uçuklattı35 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 7.304 yeni vaka tespit edilirken, 48 kişi hayatını kaybetti, 5.103 kişi de sağlığına kavuştu!45 izlenme
Gözler seçim kurulunda: AKP bir vekil kaybedebilir!41 izlenme
Bu nasıl üniversite? 9 öğrenciye 10'u profesör 70 personel!1152 izlenme
Depremin vurduğu Düzce için bir felaket uyarısı daha84 izlenme
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in saklandığı eve operasyon!54 izlenme
Final maçı için İstanbul'a gelen Fenomen IShowSpeed 'Ben Suriyeliyim' diyen kişiye sorduğu soruyla Türkiye'deki milyonların hislerine tercüman oldu60 izlenme
CHP’li Başarır, Saray’ın masraflarını açıkladı!103 izlenme
Takipteki alacaklar tırmanıyor: Bireysel borçta alarm zilleri
Kuşadası belediye başkanından Özlem Çerçioğlu'na 'CHP tabanı seçti, istifa et' çağrısı
“Ben Sinan Ateş’in arkadaşıyım” diyen Mehmet Ali Kulat çok ağır konuştu: "Bu utanç bu millete yeter!"
KOSGEB binasına yapılan tadilatta bürokrata özel oda: Masajlı duş ve akıllı klozet var!