Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Enes Kara'nın kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskıları ve gelecek kaygısını anlatıp yaşamına son vermesinin ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik, tarikat yurtlarını savundu.
Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Çelik, "Hepimiz #EnesKara kardeşimizin hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yüreğimiz yandı. #EnesKara kardeşimizin yakınlarının ve sevenlerinin acısını yürekten paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Enes'i intihara sürükleyen politikalara tepki gösterip laiklik ve kamuculuk vurgusu yapanları hedef alan Çelik, "Gencecik bir insanın ölümü üzerinden kindar bir dille kavga, ideolojik hesaplaşma ve ayrışma üretenlerin yaptığı şey asla kabul edilemez ve ahlaki değildir" dedi.
"Her ölüm insanı kendi ruhuyla yüzleştirmelidir" diyen Çelik, şöyle devam etti: "Bu büyük imtihandır. Hayatını kaybedenin acısı bizi buna götürmelidir. Ölüm üzerinden bile ayrışma üretenler, ideolojik egolarının kavgasını bir kenara bırakmalıdır..."


Yeniçağ
Şubat ayı kartlı harcamalarında rekor20 izlenme
İmamoğlu'na 'sahte diploma' soruşturmasında ifade tarihi değişti27 izlenme
KKM’nin hiç bilinmeyen hikayesi ortaya çıktı: Berat Albayrak detayı37 izlenme
Solcu başkandan Türkiye'ye ders olacak yeni havalimanı kararı157 izlenme
Otobüs ve uçak bileti fiyatları uçtu, halk trene yöneldi!39 izlenme
Manisa’daki şatafatın bedeli 4 milyon dolar55 izlenme
Cumhur İttifakı ortağından zam eleştirisi: "Kamuda israf bitmeli"27 izlenme
Atatürk’ten 91 yıl önce özelleştirme vurgusu! 1935’te ‘devletleştirme’ şimdi ‘özelleştirme’16 izlenme
Operasyon geçirdiği için Erzincan'a gidemediğini söyleyen Bakan Özhaseki Adana ve Osmaniye'de kura çekilişlerine katılmış
AKP'li başkan ve kardeşi, başarısına 'başarı' kattı! 22 yaşında ihale zengini!
RTÜK 2022'de ceza oldu yağdı: 5 TV kanalına 17 milyon lira ceza
Burası Arabistan değil ! Kaçak Saray'da zikir ayini !