Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sakarya’nın Hendek ilçesindeki noodle fabrikasını Japonya merkezli gıda devi Nissin Foods Holdings Co. Ltd.’ye devretti. Satış, fabrikanın içindeki makine ve ekipmanları da kapsıyor.
Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, satış kararı 30 Eylül 2025’te gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında onaylandı. Varlık Devir Sözleşmesi ise 1 Ekim 2025’te imzalandı. Açıklamada, işlemin Sermaye Piyasası Kurulu’nun II23.3 sayılı “Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği” kapsamında yatırımcılara ayrılma hakkı doğurmadığı vurgulandı.
1948’de Japonya’da Momofuku Ando tarafından kurulan Nissin Foods, hazır noodle sektörünün öncüsü olarak biliniyor. Şirket, 1958’de “Chicken Ramen”, 1971’de ise “Cup Noodles” markalarıyla dünya çapında tanındı. Günümüzde Asya, Avrupa ve Amerika’da üretim tesislerine sahip olan Nissin Foods, 80’den fazla ülkede satış yapıyor.
Hazır noodle’ın yanı sıra makarna, unlu mamuller ve dondurulmuş gıda alanlarında da faaliyet gösteren şirket, son yıllarda çevre dostu üretim ve sürdürülebilir ambalaj teknolojilerine önemli yatırımlar yapıyor.
Sözcü
Marmaris yangınında dördüncü gün: Datça-Marmaris karayolu trafiğe kapatıldı61 izlenme
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan skandal 'güvenli turizm' reklamı! Turistlerin göreceği Türkler 'Ben aşılandım' maskesi takacak!85 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında skandal iddia! MHP'ye ve Ankara Emniyeti'ne çağrı: Kamera kayıtları çıksın!53 izlenme
Murat Çalık 18 kg vermişti, sağlık raporuna rağmen cezaevine geri gönderildi29 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun korumaları tartaklamıştı: Kurultay davasının itirafçılarından Veysi Uyanık'ın oğlu ‘Kemal Bey’in MYK’sında yer aldı!25 izlenme
Türkiye bu kadını konuşuyor! Kocası fanatik AKP'li olan kadından AKP'lileri çıldırtacak sözler!123 izlenme
Fethullah Erdoğan'a oy isterken ! Asıl Fetocu Kimmiş !20715 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan provokasyonlar sonrası ilk açıklama: 'Mesele sadece para'35 izlenme