Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sakarya’nın Hendek ilçesindeki noodle fabrikasını Japonya merkezli gıda devi Nissin Foods Holdings Co. Ltd.’ye devretti. Satış, fabrikanın içindeki makine ve ekipmanları da kapsıyor.
Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, satış kararı 30 Eylül 2025’te gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında onaylandı. Varlık Devir Sözleşmesi ise 1 Ekim 2025’te imzalandı. Açıklamada, işlemin Sermaye Piyasası Kurulu’nun II23.3 sayılı “Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği” kapsamında yatırımcılara ayrılma hakkı doğurmadığı vurgulandı.
1948’de Japonya’da Momofuku Ando tarafından kurulan Nissin Foods, hazır noodle sektörünün öncüsü olarak biliniyor. Şirket, 1958’de “Chicken Ramen”, 1971’de ise “Cup Noodles” markalarıyla dünya çapında tanındı. Günümüzde Asya, Avrupa ve Amerika’da üretim tesislerine sahip olan Nissin Foods, 80’den fazla ülkede satış yapıyor.
Hazır noodle’ın yanı sıra makarna, unlu mamuller ve dondurulmuş gıda alanlarında da faaliyet gösteren şirket, son yıllarda çevre dostu üretim ve sürdürülebilir ambalaj teknolojilerine önemli yatırımlar yapıyor.
Sözcü
3 bakan yardımcısı çift maaşlı çıktı!43 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi Rektör Danışmanı Zafer Yenal görevinden istifa etti!80 izlenme
AKP'li komisyon başkanı mikrofonu açık unuttu: "Yine adam toplayamadık..."27 izlenme
İsrail’den din propagandası: Askerlerin Gazze’deki sinagogda dua etmesini kutladılar30 izlenme
Şehir hastanelerine ödenen hizmet bedeli sır gibi saklanıyor! "Aylık kaç dolar ödeyeceksiniz?"40 izlenme
Son 2 yılda da 2 milyar lira zarar eden PTT, Ankara’da 4 milyon liraya, bina kiraladı!54 izlenme
Polis, 'masken yok' diye ceza kesmek istediği öğretmenden 'sende de yok' yanıtı alınca çılgına dönüp darp etti!197 izlenme
Emeklilere bir zam daha geliyor! Ünlü ekonomist tarih vererek açıkladı34 izlenme