Türkiye'nin ilk dijital parası Turcoin ve Hipper A.Ş.'de milyarlık vurgun yapıldığı ortaya çıktı. Binlerce kişiyi dolandıran yöneticiler birbirini suçlayıp kayıplara karışırken, alacaklıların tesisleri bastığı belirtildi.
Kıbrıs merkezli kurulan Hipper A.Ş.'nin geçtiğimiz ocak ayında 'Bitcoin'e rakip Turcoin geliyor' sloganıyla lanse ettiği, Türkiye'nin ilk dijital parası Turcoin'de büyük vurgun yaşandığı bildirildi.
Sabah'ın haberine göre, firma binlerce kişiyi dolandırdı ve yöneticileri yurt dışına kaçtı. 1 milyar TL ile sırra kadem basan Hipper A.Ş. yöneticileri gibi firmanın yüzde 49 ortağı Anafis A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sadun Kaya'nın da yurt dışına kaçtığı iddia edildi.
Kısa zaman önce 22 yöneticisine Mercedes marka otomobil hediye eden Hipper A.Ş. şirketi, yalnızca 1500 TL'lik yatırıma aylık 250 TL kazanç vaat etmişti. Bu iddia ile kısa zamanda pek çok vatandaşın parasını toplayan şirketin yöneticileri ortadan kayboldu. Bunun üzerine alacaklılar şirketin Kocaeli'nde bulunan tesislerini bastı, sosyal medyaya ve savcılıklara şikayetler yağmaya başladı.
KAYA: OYUNA GELDİM, AKLANINCA KENDİMİ TİTAN PAZARLAMA İLE MÜCADELEYE ADAYACAĞIM
Konuyla ilgili açıklama yapan Anafis A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sadun Kaya, Gümrük Bakanlığı'nın incelemesine kadar sistemin kusursuz çalıştığını dile getirirken, ortakların kendisini suçladığını ancak asıl kandırılan tarafın kendisi olduğunu dile getirdi.
"Sistemde toplanan paradan benim hesabıma 30 milyon TL geldi. Diğer ortaklar benden habersiz 400 milyon TL toplamış. Şu an herkes suçu bana atmak istiyor. Bana dekont gönderenlere ödeme yapıyorum" diyen Kaya, şöyle devam etti:
"Bankalar, bakanlık incelemesine paralel hesapları bloke etti. Ödemelerimiz aksadı. Sistem de tıkandı. Oyuna geldim. Bu işten aklanınca kendimi titan ve networking pazarlama ile mücadeleye adayacağım."
http://www.yurtgazetesi.com.tr/ekonomi/turkiyeninilkdijitalparasiturcoindebuyukdolandiricilikh97946.html
İsrail'liler sokaklarına Türkiye'nin bölündüğü haritayı asmış !1187 izlenme
Tarım Kredi'de yeni bir dönem başlıyor! Ürünler artık zincir marketlerde de satılacak!22 izlenme
X hesabı erişime engellenen Ekrem İmamoğlu'nun Instagram hesabından dikkat çeken paylaşım: “Birer birer eksileceğimizi sandınız ama biz milyon milyon büyüyoruz!”15 izlenme
Dolardan ekmeğe, varlıktan yokluğa... Kuyruklar ülkesi Türkiye!62 izlenme
Bülent Arınç'ın damadına FETÖ'den beraat veren hakimler için karar!8 izlenme
Taliban Türkiye'den kaçak Afganlara vize kolaylığı istedi: Göç İdaresi heyetinin Talibanla görüşmesinde Türk bayrağı yer almadı!29 izlenme
CHP’den Hatay kararı: Lütfü Savaş ile devam23 izlenme
Benzin, motorin ve LPG'ye ÖTV zammı geldi15 izlenme
Mansur Yavaş'ın mitingde vatandaşla olan diyaloğu gündem oldu: "Sen bana yardım ettin. Gariban babası"
Arjantin banknotları koyacak bir yer bulamıyor!
Son Dakika: G20 Liderler Zirvesi sonuç bildirgesi yayımlandı! Türkiye'ye övgü, Rusya ve Ukrayna'ya çağrı var
Teyzemiz, Türkiye'nin ekonomisini, sağlık sistemini ve korona sürecini mükemmel özetlemiş!