Yüksek enflasyon koşullarının uzun süredir yürürlükte olduğu Türkiye'de gıda fiyatları, İran savaşı ile endişe kaynağı oldu.
Savaş nedeniyle akaryakıt ve gübre gibi girdilerin arz ve fiyat sıkıntısı ortaya çıkarken, bunun tüketiciye nasıl yansıyacağı büyük soru işareti.
Ekonomist İnan Mutlu’nun paylaştığı veriler, Türkiye’nin mutfaktaki yangınını dünya sahnesine taşıdı.

Sosyal medya hesabı X üzerinden güncel "Gıda Enflasyonu" tablosunu paylaşan ekonomist İnan Mutlu, Türkiye'nin gıda fiyatlarındaki artış hızının dünya ortalamasının çok üzerinde olduğunu gözler önüne serdi.
Paylaşılan tabloya göre Türkiye, %36,44’lük gıda enflasyonu oranıyla; iç savaş ve büyük ekonomik buhranlar yaşayan Güney Sudan (%106) ve ağır yaptırımlar altındaki İran’ın (%57,9) hemen arkasında yer alarak dünya üçüncüsü oldu.
İlk beşin sıralaması şu şekilde:
| Ülke | Son (%) | Önceki (%) |
| Güney Sudan | 106 | 101 |
| İran | 57,9 | 51,4 |
| Türkiye | 36,44 | 31,69 |
| Arjantin | 36 | 35,9 |
| Burundi | 32,9 | 19,8 |
Ekonomist İnan Mutlu, paylaştığı tabloyu "Gıda enflasyonunda utanç tablosu... Utanan var mı? Yok..." sözleriyle eleştirdi. Tarım yönetimindeki hatalara dikkat çeken Mutlu, Türkiye'nin kendi kendine yetebilen bir ülke olma vasfını yitirdiğini ve halkın en temel ihtiyacı olan gıdaya erişiminin her geçen gün zorlaştığını vurguladı.

Tabloya göre Türkiye, gıda enflasyonunda savaştaki Ukrayna'yı (%9,9), ekonomik krizdeki Lübnan'ı (%15,14) ve pek çok Afrika ülkesini geride bırakmış durumda.
Avcılar’da, 30 Ağustos’ta elindeki Türk bayrağını araçların önüne atarak ezdirmek isteyen kadın, polisin takibi sonucu Esenyurt’ta yakalandı27 izlenme
Sıla bebeğin teyzesi şüpheli şekilde yaşamını yitirdi27 izlenme
Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt: "Torpille işe girmek hoş değil ama kazanç helal"45 izlenme
Ramazan’da tatile çıkan vatandaşlara ‘şerefsizler’ diyen müftü terfi etti!163 izlenme
29 Ekim Kutlamaları için hoparlörlerden Ulu Önder Atatürk’ün sesinin yayınladığı esnada, çarşaflı bir kadın böyle bağırdı: “Kâfirler için yaşasın cehennem”62 izlenme
Madenci eşi "Ekmek asacaklarına emeğimizin karşılığını versinler!"69 izlenme
Meyve ve sebze fiyatlarında son 6 yılın en büyük artışı!73 izlenme
İstanbul’a yurtiçinden girmek yasak, Katar’dan serbest!186 izlenme
İsrafın fotoğrafı: Bakanlar Trabzondaki faciaya, 3 özel jet 1 helikopterle gitti
Bakan Nebati hakkında suç duyurusu! Akrabası olan iş insanı isyan etti: "Benimle uğraşacağına ekonomiyle ilgilensin"
Kızıl Goncalar'a büyük ceza: 'RTÜK, tarikat ve cemaatlere boyun eğdi'
Sakarya’daki havai fişek fabrikasında skandallar bitmiyor! Ölen işçinin ailesine dava açmışlar!