Son 37 yılda 144.2 milyar TL’lik özelleştirmenin yaklaşık 140 milyar TL’lik kısmını yapan AKP, önümüzdeki yıl da satışa tam gaz devam edecek. Satılacak yerler arasında stratejik öneme sahip Gökçeada’daki Kuzu Limanı da bulunuyor.
Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır’ın haberine göre, bütçe açıkları ve kaynak sorunu yaşayan iktidar çare olarak özelleştirme politikalarına 2024’te de devam edecek. AKP iktidarı, başta hidroelektrik santrallar (HES), limanlar olmak üzere Hazine taşınmazlarını satacak.
Meclis’e sunulan 2024 bütçesinde yer alan özelleştirmeye ilişkin veriler şöyle:
19862023 arasında 144.2 milyar TL özelleştirme gelirinin yaklaşık 140 milyar TL’si AKP döneminde gerçekleşti.
Bu yıl özelleştirme portföyünde 11 HES var. Bu kapsamda hazırlık çalışmaları sürüyor.
Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin (TEİAŞ) özelleştirilmesi kapsamında halka arza ilişkin hazırlık çalışmaları sürecinde merkezleri ABD, Birleşik Krallık, İsveç ve Avustralya olan büyük ülke fonları ve bu şirketlere yatırım yapan altyapı fonları ile toplam 23 görüşme yapıldı.
FenerbahçeKalamış Yat Limanı’nın özelleştirmesi 2024’te tamamlanacak. Çanakkale Gökçeada Kuzu Limanı ihaleye çıkarılacak.
Tekirdağ Marmaraereğlisi’ndeki taşınmazlar ile Tekirdağ Çeşmeli Limanı özelleştirilecek.
Toplam 8 otoyol ve 2 köprü, üzerlerindeki tesisler ile birlikte özelleştirilecek.
Kamuya ait 18 sosyal tesisten 3’ü özelleştirilmişti. Geriye kalanlar da özelleştirilecek.
Özelleştirmeler dışında Hazine’nin mülkiyetinde olan taşınmazlardan hukuki ve fiili durumu satışa uygun olanların Devlet İhale Yasası kapsamında ihale yoluyla ve çeşitli özel yasalarda yer alan hükümler kapsamında doğrudan satış işlemlerine de devam edilecek.
Yeniçağ
Türkiye'ye para akışını durdurdu!121 izlenme
İzmir'deki felaketin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı27 izlenme
Hayat 9'u beş geçe durdu!8 izlenme
CHP’li vekilden Albayrak’a tarım kredileri için sert eleştiri!91 izlenme
AKP'li Hilmi Türkmen'in 'sarhoşların çöplüğü' dediği araziyi işgal ettiği ortaya çıktı, CHP'li belediyeye dava açıldı14 izlenme
İBB'ye soruşturma: İşte gözaltına alınanların tam listesi18 izlenme
Vatandaşlara kötü haber! Euro üzerinden zam geliyor!458 izlenme
Görevlerine 187 general ve amiral atandı! Orgeneral Özsert 2'nci Genelkurmay Başkanı oldu24 izlenme
Özgür Çelik’ten broşür dağıtan AKP’liye darp iddiasına yanıt: "İşiniz gücünüz iftira"
Mutlu musunuz? Dünyanın en güzel doğa mirasları arasında gösterilen Salda Gölü millet bahçesi inadıyla bataklığa döndü!
Marketin çöpe attığı tarihi geçmiş yiyecekler vatandaşlar tarafından kapışıldı
Çelebi’nin silmeyi unuttuğu tweet ortaya çıktı! Vatandaş hatırlatınca Saray kızmasın diye apar topar silmek zorunda kaldı