Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde Erzincan 4.9 büyüklüğündeki depremle sallandı. Depremin sonrası kentten olumsuz bildirim yapılmazken gözler ise deprem bilimcilerin yorumlarına çevrildi.
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Kemah-Hakblir/Erzincan’da 5,0 deprem. Karaca Fayı kolları arasında. Deprem kritik yerde. KAF’ın 7 Su segmanında deprem bekliyoruz. Bu deprem o segmana yakın" yorumunu yaptı.
Prof. Dr. Osman Bektaş ise Görür'ün aksine "Kuzey Anadolu Fay Sistemi (KAF), Erzincan Segmenti’nin Doğu ucunda Refahiye segmentinde gelişen çok sığ bir deprem. Büyük deprem habercisi sayılmaz." ifadesini kullandı.
Sözcü
22 bin öğrenci, bakanın talimatıyla sınıf geçti!34 izlenme
AKP'li Biga Belediyesinde işçi kıyımı!99 izlenme
"Her evden geçim feryadı yükseliyor, ülkede ıslak bayat ekmekle okula giden çocuklar var!"28 izlenme
İBB pide fiyatını açıkladı!74 izlenme
Çocukları sıraya sokup tarikat liderinin elini öptürdüler27 izlenme
Çanakkale’de yangın kâbusu sürüyor: Binlerce kişi tahliye edildi52 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşı: Çeçen lider Kadirov hakkında dikkat çeken analiz "Paralı asker arıyor"58 izlenme
İzmir Marşı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programından çıkarıldı!32 izlenme