Anasayfa1
07 Şubat 2026 ( 18 izlenme )
Reklamlar

Türkiye’nin ünlü depremcileri Erzincan depreminden sonra birbirine düştü


AFAD'ın büyüklüğünü 4.9, Kandilli Rasathanesi'nin 5 büyüklüğünde açıkladığı Erzincan depremi sonrası iki deprem bilimci birbirine zıt açıklamalar yaptı.


Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde Erzincan 4.9 büyüklüğündeki depremle sallandı. Depremin sonrası kentten olumsuz bildirim yapılmazken gözler ise deprem bilimcilerin yorumlarına çevrildi.

"DEPREM KRİTİK YERDE"

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "KemahHakblir/Erzincan’da 5,0 deprem. Karaca Fayı kolları arasında. Deprem kritik yerde. KAF’ın 7 Su segmanında deprem bekliyoruz. Bu deprem o segmana yakın" yorumunu yaptı.

"BÜYÜK DEPREM HABERCİSİ SAYILMAZ"

Prof. Dr. Osman Bektaş ise Görür'ün aksine "Kuzey Anadolu Fay Sistemi (KAF), Erzincan Segmenti’nin Doğu ucunda Refahiye segmentinde gelişen çok sığ bir deprem. Büyük deprem habercisi sayılmaz." ifadesini kullandı.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roketli saldırı! 'Erdoğan ve ailesinin Malta hesapları doğrulandı!' Sedat Peker rüşvet çarkını ifşa etmişti: Emniyet'in raporuna göre yolsuzluk azaldı! İşte Türkiye gerçeği! Yüksek Lisans mezunu öğretmen çöpten kâğıt topluyor!