Senato Genel Kurulunda yapılan oylamada, Blinken'ın bakanlığa adaylığı 22'ye karşı 78 oyla kabul edildi. Blinken, geçen haftaki oturumda, Türkiye'yi ABD'nin müttefiki gibi davranmamakla suçlamıştı. Blinken, yeni yönetimin Ankara'ya Rusya'dan satın aldığı S400 hava savunma sistemi nedeniyle daha fazla yaptırım uygulama gerekliliğini yeniden değerlendirmesi gerektiğini belirtmişti.
Savunma Bakanı Lloyd Austin, Hazine Bakanı Janet Yellen ve Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines'ten sonra Biden'ın kabinesinde Senatodan onay alan dördüncü isim Blinken oldu.
ABD'nin küresel imajını düzeltmesi beklenen 58 yaşındaki Blinken, Obama döneminde hem Beyaz Saray, hem Dışişleri Bakanlığı hem de ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde önemli görevlerde bulundu.
Uzun yıllar Biden ile çalışan ve dış politikada 30 yıllık tecrübesi olan Blinken, Obama döneminde 20152017 yıllarında Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevini yürüttü. Yönetimin DEAŞ'a karşı mücadele, Asya ile ilişkileri yeniden dengeleme ve küresel mülteci krizi gibi konularda yürüttüğü diplomaside başı çeken Blinken, eski Başkan Barack Obama'nın Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcılığını görevinde de bulundu. Obama'nın ilk döneminde Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın ulusal güvenlik danışmanı olan Blinken, Senato Dış İlişkiler Komitesinde de 20022008 yılları arasında Biden ile çalıştı.
Blinken, 19942001 yılları arasında eski Başkan Bill Clinton'ın Ulusal Güvenlik Konseyi'nde de yer aldı.
Biden ve Başkan Yardımcılığına seçilen Kamala Harris'e seçim kampanyası döneminde dış politika danışmanlığı yapan Blinken, öncesinde ise "Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement" adlı düşünce kuruluşunun direktörlüğünü yaptı.
İntihar eden uzman çavuşun intihar mektubundan sonra içtimada itilip kakıldığı anlar ortaya çıktı66 izlenme
Cengiz İnşaat'ın Karayolları Genel Müdürlüğü’nden aldığı ihaleler ortaya çıktı!48 izlenme
Spor Bakanlığı’nda gizli saklı ihalelerin önü açıldı!46 izlenme
Ölümle biten “Atatürk’e hakaret” kavgasının canlı yayın görüntüleri ortaya çıktı27 izlenme
Barlas: "Suriye'de terör örgütlerine destek verdik"742 izlenme
Ali Ağaoğlu'ndan bir görgüsüzlük daha ! Utanmadan parasını gösterdi !783 izlenme
Şortlu kıza parkta taciz: "Benim çocuklarım küçük yaştan itibaren haram görmedi ve sizin bacaklarınızı görmek zorunda değil"31 izlenme
Karabük Üniversitesi'nin akademik kadrosundan Arap istilası çıktı73 izlenme
Özgür Özel duyurdu: "Dilek İmamoğlu’nun pasaportu iptal edildi"
AKP’li belediye olağanüstü toplandı: SGK’ya olan 21 milyonluk borcunu sildirdi!
Eski Savunma Bakanı Akar'dan Öcalan yorumu: "Bu şehitlerimizin kanını yok saymak değil"
Tunus Türkiye'den giden yüzlerce ton patatesi iade etti