‘New World Wealth’in yayınladığı ‘Milyoner Göçü 2018’ raporuna göre, nüfusa ve milyoner sayısına göre en fazla göç veren ülke Türkiye.
Geçtiğimiz yıl ülkeyi terk eden Türkiyeli milyoner sayısı 6 bin olurken, son iki yılda Türkiye’yi terk eden milyoner sayısı ise 12 bin.
Güney Afrika merkezli New World Wealth’in yayınladığı ‘Milyoner Göçü 2018’ raporuna göre, geçtiğimiz yıl 95 bin milyoner yaşadığı ülkeleri terk etti. 2017 raporunda bu rakam 82 bindi. 2016’da ise 64 bin. Yani 2 yılda 31 bin milyoner valizlerini doldurup banka hesaplarını değiştirerek başka ülkelerde yaşamaya başladı.
Dünya’dan Kerim Ülker’in aktardığı rapora göre, en fazla tercih edilen ülke 10 bin ile Avustralya. Bu ülkeyi 9 binle ABD, 5 binle Kanada ve Birleşik Arap Emirlikleri takip ediyor. Karayip Adaları’nı tercih edenlerin sayısı 3 bin. 2 binle listenin 6 ve 7’nci sırasında İsrail ve İsviçre bulunuyor. 8’inci Yeni Zelanda, 9’uncu Singapur ve 10’uncu Singapur’a giden dolar milyonerlerinin sayısı ise 1000.
Ülkesini terk edenlerin büyük kısmı gelişmekte olan bölgelerden. Listenin ilk sırasında Çin var. 2017’de ülkesini terk eden Çinli milyonerlerin sayısı 10 bin. 2’nci sırada yer alan Hindistan’da bu sayı 7 bin. Türkiye geçen yıl olduğu gibi üst sıralarda, 6 bin ile 3’üncü.
Brexit’i yaşayan İngiltere 5 bin ile dördüncü. 5’inci 5 bin ile terör ile vergilerden en fazla etkilenen ülkelerden biri olan Fransa var. Petro fiyatlarından etkilenen Rusya 3 bin, Brezilya 2 bin, Endonezya 2 bin ile listenin üst sırlarında yer alıyorlar. Tutuklamalar ve görevden almalarla çalkalanan Suudi Arabistan’ı terk eden milyonerlerin sayısı bin. Nijerya’da aynı sayıda milyoner göçmeni vermiş.
Rapora göre, nüfusa ve milyoner sayısına göre en fazla göçü veren ülke Türkiye. 2015’te 1.000 olan bu sayı 2016’da hızla arttı ve 6 bine yükseldi. Geçen yıl da 6 bin olunca Türkiye dikkatleri üzerine çeken ilk ülke oldu.
Geçen yıl açıklanan rapora göre Türkiye 5’inci ülkeyken bu yıl açıklanan raporda 3’üncü ülke konumuna yükseldi. İki yılda 12 bin Türk dolar milyoneri ülkesini terk etti.
Çinliler: ABD, Kanada ve Avustralya.
Hintliler: ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Avustralya, Kanada.
Türkler: Avrupa Birliği ülkeleri ve Birleşik Arap Emirlikleri.
İngilizler: Avustralya ve ABD
Fransızlar: Kanada, İsviçre ve ABD
Ruslar: ABD, Güney Kıbrıs, Birleşik Krallık, Portekiz ve Karayipler.
Brezilyalılar: Portekiz, ABD ve İspanya
Endonezyalılar: Singapur.
Suudiler: Birleşik Krallık ve Birleşik Arap Emirlikleri.
Nijerya: Birleşik Krallık, Fransa, İsviçre, Güney Afrika ve Birleşik Arap Emirlikleri.
http://halktv.com.tr/turkiyeyisonikiyilda12binmilyonerterketti285973
Savcılığın önüne koyuldu: Erdoğan ve Abdullah Gül'ün başını ağrıtan mektup!41 izlenme
Büyük çöküş! 1554 konkordato talebi23 izlenme
İmamoğlu’nun danışmanı Ertan Yıldız ‘etkin pişmanlık’ kapsamında ifade verdi, savcılık ifadesini yeterli bulmadı36 izlenme
Diyanet'ten yılbaşı hutbesi: Sokaklar süslenmesin, piyango oynanmasın16 izlenme
CHP’li Özel’den Soylu’ya: Ey hadsiz Süleyman! Hodri meydan…95 izlenme
Belediye her yeni doğan bebek için fidan dikecek100 izlenme
İnce'nin adaylık için tek şartı var796 izlenme
Millet bahçelerine 1 ayda 1.5 milyar lira26 izlenme
CHP lideri Özgür Özel tüm engellemelere rağmen grup kürsüsünde konuştu!
İsmailağa cemaati Kızıl Goncalar dizisini hedef aldı, set çalışanı yapılan saldırıları açıkladı
İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi öğrencilerinden Boğaziçi eylemlerine destek
Bahçeli'den kürsüde emekli çıkışı: "MHP, Cumhur İttifakı ortağıdır ancak iktidar ortağı değildir!"