Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Tebliğle, emlak vergisine esas olmak üzere gelecek yıl için bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belirlendi.
Mesken binaları açısından lüks inşaatlar için metrekare normal inşaat maliyet bedelinin asgari ve azami sınırları, 5 bin 231,32 lira ile 11 bin 466,86 lira, birinci sınıf inşaatlar için 2 bin 207,70 lira ile 7 bin 668,25 lira, ikinci sınıf inşaatlar için 1555,23 lira ile 5 bin 195,37 lira, üçüncü sınıf inşaatlar için 525,34 lira ile 3 bin 538,46 lira, basit inşaatlar için 249,97 lira ile 1595,81 lira arasında olacak.
Buna göre, emlak vergisi de en az yüzde 80 artacak.
Öte yandan tebliğle fabrika, otel, hastane, sinema, banka, okul, havuz gibi binaların metrekare normal inşaat maliyet bedelleri de yeniden düzenlendi.
Yeniçağ
CHP'den Aziz İhsan Aktaş davasına sert tepki: "Kantinciden iş insanına biz döndürmedik"13 izlenme
Bunun adı halk düşmanlığı! İBB'ye bağlı Metrolara yapılan sabotajlara bir yenisi daha eklendi38 izlenme
'Eski polis müdürü CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde çalışmaya başladı, eşi ve onun kız kardeşleri sürüldü'36 izlenme
Deprem felaketinde ikinci gün: 3 bin 549 kişi hayatını kaybetti, arama kurtarma çalışmaları sürüyor33 izlenme
İmamoğlu pankartı soruşturmasına bir yanıt da Bursa'dan!21 izlenme
8 yaşındaki çocuk, İsmailağa bağlantılı Kuran kursunda cinsel istismara uğradı28 izlenme
Leman Dergisi binasına düzenlenen saldırı anı17 izlenme
ORC’nin araştırmasına göre CHP tabanının % 60,8’i ‘İnce’ diyor!257 izlenme
AKP'li Şamil Tayyar İBB iddianamesi için tarih verdi: "Duydum ki soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianameyi yazmaya başlamış"
Bakan Fakıbaba'dan tarihi itiraf! ‘Halk bizden yüz çevirdi’
TRT'ye AKP ve MHP kalkan oldu: Öneriyi reddettiler
15 Temmuz'da TBMM gerçekten havadan mı bombalandı ?