Home
27 Nisan 2024 ( 20 izlenme )
Reklamlar

Türkler vize kuyruğunda beklerken, AB'den Arap ülkelerine 5 yıl vize kolaylığı getirildi


Avrupa Komisyonu, Suudi Arabistan, Umman ve Bahreyn'e vize kurallarını yumuşatma kararı aldı. Üç ülke vatandaşlarının AB ülkelerine daha kolay girmesini sağlayacak yeni kurallar kapsamında, ilk defa Şengen'e başvuranlar dahil başvurusu kabul edilenlere 5 yıl süreyle çoklu giriş hakkı tanınabilecek.


Schengen vizesi sorunu yeni adımlar atılsa da bir düğüm halinde devam ediyor.

Önceden haftalar sonrasına randevu alınabiliyordu, artık aylar sonrasına gün veriliyor.

Öyle ki bazı konsolosluklarda randevu için en yakın tarih iki buçuk ay sonrasına kalabiliyor.

Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkeleriyle yaşadığı vize sorunu çözülemezken AB'den dikkat çeken bir karar geldi.

Körfez Arap ülkelerinden yatırımları arttırmayı amaçlayan AB ; Körfez Arap ülkeleri Suudi Arabistan, Umman ve Bahreyn'e vize kurallarını yumuşattı.

AB'nin Suudi Arabistan'daki Büyükelçisi Christophe Farnaud, yeni uygulamanın AB ve Körfez ülkeleri arasındaki ilişkileri güçlendireceğini söyledi.

Vize sürelerinin uzadığını kaydeden Farnaud, vize rejimindeki değişikliğin stratejik ilişkilerin göstergesi olduğunu belirtti.

YATIRIM ALMA POLİTİKASI

Alınan karar, AB'nin Körfez Arap ülkelerinden daha fazla yatırım alma politikasının bir parçası.

halktv.com.tr

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İşte İçişleri’nin el koyduğu İBB’deki yolsuzluk dosyaları! Sağlıkta devrim bu mu? 3 aydır fizik tedavi için sıra bekliyor İBB soruşturmasında iki itirafçı daha serbest! Narin’in katilinin açıklanması an meselesi! Bakan Tunç duyurdu: "Odada kimlerin olduğu tespit edildi"