Şeker fiyatları ile arz ve stoklara yönelik tartışmalar sürerken Türkiye Şeker Fabrikaları (Türkşeker), şekerin fiyatına yüzde 31 zam yaptı.
KRT'de yer alan habere göre Türkşeker, KDV dahil kilogramı 5,96 TL'den satılan kristal şeker fiyatını yüzde 31 artırarak 7,80 TL'ye çıkardı. Türkşeker, raf garanti sistemi kapsamında perakende sektörüne sağladığı 5 kilogramlık toz şeker fiyatını ise 45 TL'den 55 TL'ye çıkardı. Böylece, perakende tarafında bireysel tüketicinin satın aldığı toz şeker fiyatındaki artış yüzde 22 seviyesinde gerçekleşti.
Türkşeker'in duyurusunda, "Raf Fiyat Garanti (RFG) sistemi kapsamında vatandaşlarımızın uygun fiyatla paketli kristal toz ve küp şekere ulaşmasını sağalayan Türkşeker, artan maliyetleri dikkate alarak şeker fiyatında güncelleme yapmıştır. Bu kapsamda şekerin kilogram fiyatı 31 Mart 2022 tarihi itibari ile KDV dahil 7,80 TL olarak belirlenmişti" denildi.

Bilindiği üzere kristal şekerin 50 kilogramlık çuval fiyatı 298 TL olsa da Türkşeker, imalat sanayiine şeker satışını durdurmuştu. Yeni fiyatlamalarla birlikte Türkşeker, imalat sanayini de satışa başlama kararı aldı ve 50 kilogramlık şeker çuvalının fiyatı 550 TL oldu.

Türkşeker'in duyurusunda, "İmalatçı firmalarımıza destek olmak için kapasite raporu, fiili kullanım durumu gibi kriterler dikkate alınarak imalatçılarımıza yeniden şeker arzına başlanmıştır. Bu çerçevede 50 kilogramlık şekerin çuval fiyatı ise KDV dahil 550 TL olarak güncellenmiştir" denildi.
Türkşeker'in son dönemde artan maliyetleri de göz önüne alarak fiyatları revize ettiği bilgisine ulaşılırken, serbest piyasa ile açılan marjın da bu şekilde daralması bekleniyor.
Kılıçdaroğlu'na tarihe geçecek zor soru! "Partiyi arındırma görevini size kim verdi?"17 izlenme
AKP iktidarı ABD'li şirketlere milyonlar akıttı!92 izlenme
Meclis Başkanı, Atatürk’ü görmemekte kararlı: 18 Mart kahramanları arasında Atatürk yok!264 izlenme
21 bin kontenjanın 10 binini yabancılara ayıran Dokuz Eylül Üniversitesi’nden utanç açıklaması!60 izlenme
Erdoğan'dan Sirkeci-Kazlıçeşme hattının açılışında itiraf gibi sözler: 'Ülkeyi biz yönetiyoruz, İmamoğlu'nun böyle bir imkânı yok'43 izlenme
AKP'ye ilk kez oy veren kadın, emekli maaşlarından şikâyetçi: "Torunum dondurma istedi, alamadım. Kandırıldığımı düşünüyorum, Erdoğan'a oy verdim, onu da helal etmiyorum"45 izlenme
Randevu alabilene aşk olsun: Alo 182 şikâyet var!152 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Özkan: Türkiye’de bağışıklık kazanma durumu binde 863 izlenme
Genç kızın Batman'da halk otobüsündeki tepkisi gönülleri fethetti: "Sen Türkiye'de yaşıyorsun ne Kürdistanı, cahil ya!"
Fatih Altaylı Hatay’ı Arap yurdu ilan eden Halil Konakçı’ya ateş püskürdü: “Acı olan, haine Diyanet’ten, bizim kesemizden maaş ödeniyor olmasıdır”
Seçim sonrası yapılan zamları Demirel zamanında bakın nasıl özetlemiş !
Afganistan’da son durum… ‘Barış gelmezse ayaklanma başlatacağız’