Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ömer Aras hakkında 1 yıl 3 aydan 5 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Ömer Aras hakkında, 13 Şubat'taki Dernek Genel Kurulu toplantısındaki konuşma nedeniyle 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve gerçeği aykırı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla başlatılan soruşturmanın ardından TÜSİAD Başkanı Orhan Turan hakkında da soruşturma başlatıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Turan ve YİK Başkanı Aras'ın yaptıkları konuşmalarda, "içeriği hakkında bilgi sahibi olmadıkları olaylara ilişkin yalnızca basından öğrendikleri bilgilerle dezenformasyon içerikli ifadeler kullandıklarını" öne sürdü.
TÜSİAD Başkanları polis eşliğinde ifade vermeye getirildi. İfadeleri tamamlanan başkanlar yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sözcü
CHP'li kadınlara hakaret eden Suriyeliden yeni skandal: Kalaşnikof ile şarjör boşalttı!38 izlenme
Mehmet Uçum’dan ‘teğmenler’ tehdidi17 izlenme
Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ve Müjdat Gezen’in annelerine hakaret eden küfürbaza soruşturma!148 izlenme
Tutuklu Nasuh Mahruki'den mesaj: "Yargıya güvenimi koruyorum"17 izlenme
Bir CHP'li belediye daha hedefte: Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'e hapis istemi21 izlenme
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: "Köprü ve otoyol ücretleri çok düşüktü güncelledik"26 izlenme
Mariupol’de son savaş: Stratejik kent her an düşebilir37 izlenme
Kur korumalının faturası 1 trilyon16 izlenme
Akit yazarı AKP'lileri kaleme aldı: İşi gücü rant ve akçe olan karı-kız peşinde koşan asalaklar...
Avrupa'da sıcak hava alarmı! Tüm etkinlikler iptal edildi, okullarda protestolar başladı
Vekile 33 bin, asile 3 bin TL zam!
Çin'de 2 bin vaka, Kuzey Kore'de 21 ölüm tespit edildi