Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) 13 Şubat'taki Dernek Genel Kurulu toplantısında yapılan konuşmanın ardından Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Ömer Aras ile TÜSİAD Başkanı Orhan Turan hakkında 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve gerçeği aykırı bilgiyi alenen yayma' iddiasıyla resen soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında polis eşliğinde ifade vermeye götürülen Aras ve Turan’ın “basından öğrendikleri bilgilerle dezenformasyon içerikli ifadeler kullandıkları” ileri sürüldü. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Aras ve Turan hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.
İş dünyasına yönelik bu kararın ardından yabancı yatırımcının çekingen kalacağı konuşulurken Türk ekonomisinin uğrayacağı zarar siyaset ve ekonomi dünyasında tartışılmaya başlandı.
AKP'nin yakın ismi Ahmet Hakan ise durumu Türkiye'nin olumlu değişimi olarak gördü.
Hürriyetteki "ESKİDEN TÜSİAD’a 'gözünün üstünde kaşın var' dense..." başlıklı yazısında TÜSİAD'a yüklenen Hakan, "Eskiden TÜSİAD’ın ayağına yanlışlıkla taş değse... Almanya’sıyla, Fransa’sıyla, İngiltere’siyle, İtalya’sıyla tüm Avrupa ayağa kalkardı. Avrupa Birliği, sopa gösterirdi. Türkiye’yi idare eden hükümet kara listeye alınırdı. Tehdit üstüne tehdit gelirdi. 'Türkiye’ye artık yatırım yok' derlerdi." dedi.
TÜSİAD'ın ABD desteği ile Türkiye'de siyasete müdahale ettiğini iddia eden Ahmet Hakan "Beyaz Saray ayrı, Pentagon ayrı, ABD Dışişleri ayrı demeç verirdi. ABD medyası, sekiz sütuna manşet atardı. Kırk sekiz senatör sert bir bildiri yayımlardı. Washington’da harekete geçmeyen odak kalmazdı." dedi.
Ahmet Hakan durumun değiştiğini ifade ederek "Ama artık Türkiye, böyle bir ülke değil, ancak ne TÜSİAD bunun farkında ne de polis farkında" dedi.
Türkiye'de medyanın da değişime uğradığını söyleyen Hakan, "Bütün medya, 'Flaş! Flaş! Flaş! TÜSİAD kaşını kaldırdı' diye manşetler atardı. Hiçbir yayın organından TÜSİAD’a tek bir itiraz bile gelmezdi. Denklem hep şöyle kurulurdu: “TÜSİAD konuştu / Hükümet zorda. Ama artık böyle bir medya düzeni yok Türkiye’de." dedi.
TÜSİAD’a başkanlarına başlatılan soruşturmaya tepki gösterenleri "Üç gündür seslerini olağanüstü yükselttiler" diyerek hedef gösteren Hakan, bir kesimin yaşananlardan mutlu olduğunu ifade etti.
Aynı kesimin Erdoğan'a övgüler dizdiğini söyleyen Hakan şunları yazdı:
"Türkiye’de bir kesim de TÜSİAD’a yapılanlardan gizli / açık mutluluk duyuyor. Kendilerini 'dokunulmaz' hissedenlere ilk kez dokunulmasını sevinçle karşılıyorlar. 'Tarihte ilktir bu' diyorlar, başka bir şey demiyorlar.
Ve bunlar da üç gündür sırf bu nedenle Erdoğan’a övgüler diziyorlar."
YENİ Parti kulisi hareketlendi! "10 vekil daha geçecek" iddiası20 izlenme
Yunanistan’dan ‘Ayasofya’ misillemesi! ‘Valide Camii’ için flaş çağrı104 izlenme
Avrupa’da durdu Türkiye’de devam272 izlenme
Cumhur İttifakı’nda kriz: Dengeler altüst oldu21 izlenme
Bu iddiayı AKP’li vekil ortaya attı: Saray’dan para alıp parti kuran kim?52 izlenme
Çelik devi konkordato istedi!160 izlenme
Akit yazarı Dilipak'tan Akp'ye rüşvet eleştirisi "Rüşvetten kurtulamazsak halimiz yaman!"225 izlenme
AKP'nin İmralı Süreci'nden sonraki hedefini medyası duyurdu! 37 vekile ihtiyaçları var29 izlenme