AKP Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen “Borsa İstanbul’da manipülasyon” soruşturması kapsamında 7 Ocak’ta gözaltına alınıp tutuklanan İl Başkan Yardımcısı Kerim Toker hakkında yazılı bir açıklama yaptı.
Erdem, Toker’in gözaltına alındığı gün parti bünyesindeki tüm görevlerinden ayrıldığını belirterek, “Kerim Toker, 07.01.2026 tarihinde gözaltına alınmış ve aynı gün İl Başkan Yardımcılığı, İl Yönetim Kurulu üyeliği ile parti üyeliğinden istifa etmiştir” ifadelerini kullandı.

(Kerim Toker Mehmet Erdem)
Yaklaşık 30 yıldır Toker’i tanıdığını aktaran Erdem, söz konusu borsa manipülasyonu iddiasının 2022 yılına dayandığını, bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 6 ay süreyle işlem yasağı uygulandığını söyledi.
Erdem, o dönemde kendilerine ulaşan herhangi bir adli soruşturma bilgisinin bulunmadığını vurguladı.
Açıklamasının devamında, 10 Ocak 2025’te yapılan il kongresi sırasında da Toker hakkında bilinen bir hukuki engel olmadığını ifade eden Erdem, “Bu tarihte Kerim Toker’e yönelik devam eden ya da kesinleşmiş herhangi bir adli süreç tarafımıza bildirilmemiştir. Ayrıca Kerim Toker ile şahsımın ve il yönetimindeki hiçbir arkadaşımızın resmi ya da gayri resmi bir ticari ilişkisi bulunmamaktadır” dedi.
Sözcü
Notumuz Honduras ve Senegal’den düşük! Dünya Kredi Notu Ligi'nde 87. sıradayız!61 izlenme
Ankara'daki Gezi Parkı soruşturmasında takipsizlik kararı19 izlenme
Saray'a yakın yandaş yazardan siyaseti karıştıracak iddia19 izlenme
TOKİ Antalya’da dere yatağına 4500 konut yapıyor7 izlenme
Çanakkale'deki yangının yarattığı yıkım gün ağardığında ortaya çıktı56 izlenme
Otobüs biletlerinde kredi kartına taksitli satış dönemi: Gidiş var, dönüş yok!40 izlenme
15 Temmuz’un tartışılan ismine yeniden yakalama kararı!89 izlenme
İBB tarihinde bir ilk: 4 çeşit yemek 29 TL!30 izlenme
Hayat yandaşa güzel: Şirket, kurulduktan 4 gün sonra ihaleyi kazanıp TMSF'nin satılığa çıkardığı büyük balığı kaptı!
Kalamış Parkı'na çökme tehlikesi
AKP’li kadın hayat pahalılığından bakın kimi sorumlu tuttu? 'Millet çok açgözlü. 1 tane yerine 3-5 tane alıyor. O yüzden pahalılık, yoksulluk, huzursuzluk var'
Elektrik faturasında zam vurgunu!