İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınarak tutuklanmasının ardından Türkiye genelinde on binlerce kişi protesto gösterileri düzenledi. Gösterilerde sert polis müdahalesi eleştirilere yol açarken birçok öğrenci gözaltına alınarak tutuklandı.

Tutuklanan öğrencilerin aileleri tarafından kurulan Anne Baba Dayanışma Ağı, yarın için Silivri’ye çağrıda bulunarak “Biz anayasal ve demokratik haklarını kullandıkları için tutuklanan, gözaltına alınan, yargılanan, ev hapsi, adli kontrol şartı verilen çocuklarımızın anne babalarıyız. Adliyelerde, cezaevleri önünde birbirimizi bularak oluşturduğumuz anne baba dayanışma ağımızla tek bir çocuğumuzu dahi yalnız bırakmama sözü verdik.“ ifadelerini kullandı.
Aileler tarafından yayınlanan metinde, “Üniversitede, açık lisede okuyan, yüksek lisans, doktora öğrencisi olan veya çalışma hayatına yeni başlayan çocuklarımız Anayasal ve demokratik haklarını kullandıkları için en temel haklarından mahrum bırakıldı. Hala onlarca çocuğumuz tutuklu. Ciddi, hayati sağlık sorunları yaşıyorlar. Okullarından, üniversitelerinden, sıra arkadaşlarından uzakta eğitim haklarına ulaşamıyorlar. Okuyarak veya çalışarak bir gelecek yaratmaya çalışan çocuklarımızın emekleri, umutları parmaklıklar arkasında bırakıldı.” denilirken “Çocuklarımız biz anne babaların umudu, ülkemizin ortak geleceği. Ülkemizin geleceği olan Anayasal ve demokratik haklarını kullanan çocuklarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, “7 Mayıs Çarşamba 12:00’de sendikaları, odaları, gönüllü çalışma yürüten dernekleri, vakıfları, platformları tüm kuruluşları, siyasi partileri, çocuklarımızın sıra arkadaşlarını, haftalardır desteğiyle yanımızda olan herkesi Silivri’de çocuklarımızın sesine ses olmaya çağırıyoruz. Her destek çocuklarımız için biz anne babalar için çok değerli.” denildi.
Uzman isim 6.2'lik depremi yorumladı: "Önünü kesti"31 izlenme
Ferdi Zeyrek'in kızı Nehir Zeyrek'ten Kılıçdaroğlu'na tepki! “Gün gelir devran döner, bu vicdansızlığı unutmayacağız”12 izlenme
Resme dikkatli bakın bütün gözler sevgi ve hayranlıkla Atatürk’e bakıyor46 izlenme
Putin’den Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği mektuba çok sert tepki226 izlenme
FETÖMETRE ile bakın ne kadar mahrem imam çözüldü!99 izlenme
Bayram öncesi LPG'ye zam!36 izlenme
Mustafa Tuna da Gökçek'in izinden gitmiş!129 izlenme
Yoksulluk mahalle bakkallarının veresiye defterine yazılıyor!57 izlenme
Menzilciler şeyhlerini “adım adım” takip etti, bastığı yerlere basarak yürüdüler: “Rabbim ardından bir adım dahi olsun atmayı nasip etsin”
Tarihin dönüm noktası Büyük Zafer'in 102. yılı coşkusu: Tüm yurtta kutlanıyor
Merkez Bankası paylaştı! Dolarda 43 TL için ilk tarih verildi
Dost Katar, Rumları stratejik ortak seçti