Sigara ve bazı tütün mamullerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) oranları düşürülürken ve asgari maktu ÖTV tutarları artırıldı. Ancak yeni oran ve tutarlar 2024 yılı OcakHaziran dönemi için uygulanmayacak.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ÖTV kanunun eki (III) sayılı listenin (B) cetvelinde yer alan ürünlerden bazılarının ÖTV oranı ile asgari maktu ÖTV tutarlarını yeniden belirleyen Cumhurbaşkanı kararına göre, sigara ve bazı tütün ürünlerinden alınan ÖTV oranı yüzde 63'ten yüzde 57'ye düşürülürken, asgari maktu ÖTV tutarları 1,1114 TL'den 1,4249 TL'ye yükseltildi.
Karar eklenen maddeyle, ÖTV kanununun 12. maddesi 3. fıkrasında yer alan; söz konusu (II) sayılı listedeki malların ÖTV oranı ve maktu ÖTV tutarlarının üretici fiyat endeksinde son 6 ayda meydana gelen değişim oranında yeniden belirlenmiş olacağına ilişkin hükmün 2024 yılı OcakHaziran dönemi için uygulanmaması hüküm altına alındı.
Sözcü
Diyanet Hac kampına 10 milyon lira harcadı: Arabistan sıcağına Ankara ayazında hazırlandı25 izlenme
Boş su kuyusuna gelen elektrik faturası çiftçiyi isyan ettirdi!46 izlenme
CHP'li Bulut: "Şehir hastaneleri kör bir kuyu gibi"243 izlenme
Emekliye yazın bir hafta ücretsiz tatil müjdesi: KYK tatili de torpille49 izlenme
Emekli maaşında 'kazan kazan' dediler, taban taban yaptılar17 izlenme
Erdoğan IMF'den alınan borcu "IMF'nin adını anmadan" rezerv artışını duyurdu!71 izlenme
Binali Yıldırım Kandil’in sözünü tekrarladı: Vatandaşlık tanımı değişsin (Anayasadan Türklüğün çıkarılması) ve Ankara'dan kontrol etmek yerine yetki devrinin yapılsın (özerklik) istedi!34 izlenme
İstanbul Havalimanı metrosunda mühendislik faciası: İstasyon, terminalin dışına yapıldı!61 izlenme