İstanbul Sancaktepe'de 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın kardeşlerin cansız bedenleri, bir inşaatın su dolu temelinde bulundu.
Çocukların oyun oynarken su dolu temele düşerek hayatlarını kaybettiği tahmin edilirken çocukların öldüğü inşaatın AKP’li Sancaktepe Belediyesi ile İstanbul Valiliği’ne ait olduğu ortaya çıktı. İnşaat alanının çevresinde de Sancaktepe Belediyesi’nin pankartları yer alıyor.
30 TEMMUZ’DA TÖREN DÜZENLENDİ
Sancaktepe Belediyesi, 2021’de yan yana cami ve cemevi yapılmasının önünü açtı. CHP’li meclis üyeleri ve Alevi örgütleri karara, “Bu proje FETÖ’nün camicemevi projesinin bir benzeridir” diye tepki gösterdi. Ancak belediye itirazlara kulak asmadı. 30 Temmuz’da da İstanbul Valisi Davut Gül, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Birlik Cemevi Başkanı Korkmaz Sencer’in katıldığı törenle “Birlik Cemevi” adı verilen projenin temeli atıldı.
CİDDİ İHMALLER VAR
Sancaktepe Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri de bölgeye giderek inceleme yaptı. CHP’li Meclis Üyesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı İlknur Ünlü BirGün’e yaptığı açıklamada ihmalleri sıraladı.
Ünlü, "İnşaat alanı çevresindeki kapamalar ile korkuluklar yer yer kırık veya tamamen açık. İnşaat alanında ciddi bir güvenlik açığı var. Kapıda 24 saat güvelik görevlisi olması lazım ama kapıda güvenlik yok. Temelin içi su dolmuş ve suyu çocukları çıkarmak için çekmişler. Dalgıç pompalar ile suyun çekilmesi ve su birikmesinin önlenmesi lazımdı. İnşaat alanında ruhsat tabelası da yok. Mutlaka olması gerekirdi. İş güveliği ile ilgili ‘inşaat sahası ve girilmez’ gibi tabelalar dahi yok. İnşaat alanının aydınlatması da yok. İlk göze çarpan eksilikler bunlar. Burada ilk incelemede hem yüklenici müteahhit firmanın hem de ana iş veren olan Sancaktepe Belediyesi ile İstanbul Valiliği’nin ciddi ihmalleri olduğu göz çarpıyor. Çocukların ölümüne dair kesin sonuçlar elbette Adli Tıp’ın raporuyla ortaya çıkacaktır. Cinayet şüphesi, gibi şüpheler de Adli Tıp raporu ile aydınlanacaktır" dedi.
TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
CHP’li Meclis Üyesi Erdoğan Karip ise, “Kamu görevlisi olan sorumluların soruşturma tamamlanana kadar görevlerinden el çektirilmesi gerektiğini” vurgulayarak şunları söyledi: “Vali ve Belediye Başkanı’nın kazdığı kuyuda evlatlarımız, ülkemizin geleceği olan çocuklarımız yok oldu. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ihmali olanların ortaya çıkartılması için bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.”
ÖNCEKİ GÜN KAYBOLDULAR
Hilal Mahallesi Karşıyaka Caddesi üzerinde önceki gün saat 17.00 sıralarında 3 çocuk kaybolmuştu. Sokakta oyun oynayan 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın kardeşlerden haber alınamaması üzerine ailesi polise giderek kayıp başvurusunda bulunmuştu. İhbar üzerine harekete geçen Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri kayıp çocukları bulmak için çalışmalarını sürdürürken, aynı mahallede Gülpembe Sokak üzerinde bulunan inşaattan gelen ihbar üzerine çalışma başlatıldı. Sancaktepede kayıp olan 3 çocuktan acı haber; cansız bedenleri inşaatın temelinde bulundu İnşaatın güvenlik görevlisinin çocuk cesedi gördüğü yönünde verdiği ihbarla polis ve itfaiye ekipleri, su dolu inşaat temelinde çalışma başlattı.
İtfaiye ekipleri inşaatın temelindeki suyu tahliye ederken, çalışmalar sonunda 3 çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Çocukların önceki gün sokakta oyun oynarken kaybolan 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın kardeşler olduğu tespit edildi. Polis olay yerinde inceleme yaparken, acı haberi alan aile ise olay yerine geldi. Olay yeri inceleme ekipleri, inşaat ve çevresinde detaylı inceleme yaptı. Çocukların cenazeleri inşaatın temelinden çıkarılarak cenaze aracı ile Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
Çocukların babası Ayvaz Sağın, inşaat alanının okulun hemen karşısında olduğuna dikkat çekerek, "Okulun kamera kayıtlarına baktığımızda çocukların aşağıya doğru yöneldiğini gördük. Aşağıya gittiğimizde suyun yüzeyinde boğulmuş vaziyette 1 tanesini gördük. Umudumuz diğer çocukları bulmaktı. İtfaiye ekipleri geldi suyu çektiler, sular çekilince diğer 2 çocuğunda orada olduğunu gördük. İhmal var oraya gittiğimizde kısa bir saç var topu düşmüş topu alayım derken biri girmiş diğerleri de peşinden girmiş 3’de boğulmuş gerekli yerlere şikayette bulunacağım zaten Orası okul yaya yolu benim çocuklarım gitti, başkasının çocukları da var. Peşini bırakmayacağız davacı olacağız. Orası alçak bir yer bakılsa çocuğun suyun yüzeyinde olduğu görülüyor. Burada hiçbir şekilde önlem yok zaten gereken davayı da açacağım bizim canımız yandı kimsenin canı yanmasın" dedi.
BirGün
Köpeği araçların önüne atan kişiye meydan dayağı!44 izlenme
Merdan Yanardağ'dan Bahçeli'ye sert sözler 'Erdoğan’ın çikosu gibi geziyor !'754 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel corona verilerini açıkladı: Türkiye’deki toplam vaka sayısı 138.657, vefat sayısı ise 3.786 oldu!109 izlenme
AKP’nin 1 oy farkla kazandığı ilçede 5 pusula kayıp!966 izlenme
YSK, Parti Kurulu gibi çalışıyor: Yüksek şaibe kurulu!421 izlenme
Sedat Peker'in gündeme getirdiği Kemer Country’nin golf sahaları için ‘villa onayı!’36 izlenme
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat savcıya ifade verdi66 izlenme
Özgür Özel'den Uşak Belediyesi'ne yönelik operasyona tepki!19 izlenme
İşte gerçek beka sorunu: Hepsinin yerine Afganlar ve Suriyeliler gelecek
Öğrencilerle İlber Ortaylı arasında Nurettin Yıldız tartışması: "Sus bakayım Türkçe'ni anlamıyorum. Bu protestoyu bitirin artık. Bu okulun kapanmasını ya da idaresinin değişmesini istemiyorum"
Mustafa Sandal'dan çarpıcı paylaşım: “Şu karede tutuklanan sadece bir kişi var!”
İnsanlık bu cümlenin altında kaldı: "Bana yiyecek ver, tokam senin olsun"