AKP eski Genel Sekreter Yardımcısı ve Harran Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Zeynep Müjde Sakar, 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliğine, son olarak Bereket Emeklilik Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. Sakar, AKP'den Şanlıurfa Milletvekili aday adayı oldu ve Bereket'teki yönetim kurulu üyeliğinden 21 Mart 2023'te istifa etti. Aday gösterilmeyince iki ay sonra bu kez Tarım Kredi Marketlerine yönetim kurulu üyesi oldu. Böylelikle Sakar'ın 3. koltuğu ve 3. maaşı yeniden geldi. Sakar, daha önce Tarım Kredi Kooperatifleri'nin iştiraki Gübretaş'ta görev yapıyordu ve hem kamudan hem üniversiteden hem de şirketten maaş alıyordu. Tarım Kredi A.Ş yönetim kurulu üyeleri 18 bin TL maaş alıyor.
AKP İLE YÜKSELDİ
1982 yılında Şanlıurfa'da doğan Sakar, 2011 yılında AKP'den Şanlıurfa Milletvekili adayı oldu seçilemedi. 2012'de AKP Ankara İl Yönetim Kurulu üyesi, 2015'de AKP Kadın Kolları MKYK Üyesi oldu. 2016'da KADEM üyeliğinin ardından 2018'de AKP Genel Sekreter Yardımcılığına getirildi. Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde 2019'da doçent unvanını aldı. İktisat Fakültesi bölüm başkanı oldu. 1 Mart 2020'de Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliğine atandı. Sakar halen hem Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi, hem Harran Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı hem de Tarım Kredi Marketçilik Anonim Şirketi'nde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.
Sözcü
TMMOB Başkanı Koramaz: 'Kaza' diyorlar, 'fıtrat' diyorlar, 'kader' diyorlar37 izlenme
Erdoğan'ın mitingi öncesi AKP ilçe başkanlığı 250 liralık market kartı dağıttı!35 izlenme
Erdoğan Neden Suriyelileri göndereceğiz demeye başladı?1354 izlenme
Atatürk düşmanı 'Kadir Mısıroğlu nihayet sustu!2044 izlenme
Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara CHP’den istifa etti7 izlenme
Son dakika! “İlk evim, ilk işim” projesine başvuranların sayısı 3,5 milyona yaklaşıyor.25 izlenme
CHP'den ilk açıklama geldi! "Bu FETÖ taktikleridir bize sökmez!"69 izlenme
31 Mart'ta MHP'den CHP'ye geçmişti: Toroslar Belediye Başkanı "20 bin lahmacun, 2 milyonluk çerez faturası geliyor"21 izlenme
Erdoğan'ın görevden aldığı Merkez Bankası başkan yardımcılarıyla ilgili dikkat çeken iddia!
Mansur Yavaş Çorba Soruşturması sessizliğini bozdu! "İnsani olan herkes benim gibi davranır"
2 yıl önce durdurulmuştu: İstanbul’da metro hattı inşaatı yeniden başladı
Ücretlerde kara tablo